Už v půlce letošního léta se k nám přiřítí nový horůrek od režiséra a komika Jordana Peela, který ponese název Nope. Ale i když jsme se již dočkali oficiálního traileru, přesto je hlavní zápletka stále skrytá pod závojem tajemství. Každopádně bychom se měli dočkat určitého ztvárnění kosmického hororu, ve kterém budou patrně hrát jakousi roli… mimozemšťané? Tajný vládní experiment? Případně nějaká zvrácená démonická síla? To se holt budeme muset nechat překvapit. Studio Universal každopádně na film vydalo kratičký klip, ve kterém se ukáže basketbalová hvězda Steph Curry. Na klip se můžete podívat výše. 

I přestože se má jednat o horor, Peele do svých filmů s oblibou přidává i nějaké ty krátké komediální sekvence. Vidno je to i ze samotného klipu, ve kterém se Curryho postava poté, co venku spatří jakousi divnou písečnou bouři, jež se formuje do pozoruhodných tvarů, se slovy „Nope“ jednoduše otočí a odkráčí zpátky dovnitř stodoly. Jako kdyby v podstatě postava říkala: ,,Nene, na to jakože fakt kašlu. To je nějaká nadpřirozená habaďůra, přičemž já vážně nejsem tak blbej, abych do ní nakráčel.“ Je to možná i určitý náznak toho, že ve snímku se budou jednotlivé charaktery chovat logicky a inteligentně. Což se obzvlášť u hororů rozhodně cení. 

Jordan Peele už má za sebou dva horory. Za ten první, kterým byl povedený snímek Uteč, dokonce vyhrál Oscara v kategorii Nejlepší původní scénář. V roce 2019 pak světu představil horor My, který se ale dočkal podstatně méně chvály. V jeho nadcházejícím třetím filmu se každopádně objeví i herec Daniel Kaluuya, který si zahrál ve výše zmíněném filmu Uteč hlavní roli. U snímku Nope se Peele postaral jak o režii, tak i o scénář. Mezi další herce, kteří se ve filmu objeví, patří i Keke Palmer, Steven Yeun, Michael WincottBrandon PereaBarbie FerreiraTerry NotaryDonna MillsJennifer LafleurSophia CotoKeith David.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 7. 2022.