Ještě letos do našich kin dorazí nový Karate Kid, který minulý měsíc našel svého hlavního představitele. Tím se má stát Ben Wang, hvězda z Disneyho (již zrušeného) seriálu Narozen v Americe (2023). Spolu s ním se ve filmu objeví i Jackie Chan jako Mr. Han a Ralph Macchio jako Daniel LaRusso, kteří se zřejmě stanou chlapcovými učiteli. A nyní snímek nabral na palubu hned několik nových tváří.

První z nich bude Joshua Jackson, kanadský herec, který si zahrál v seriálech jako Hranice nemožného (2008) a Aféra (2014). Není známo, koho přesně si v připravovaném filmu zahraje, nicméně server The Hollywood Reporter uvádí, že půjde o jednu z nejdůležitějších postav.

Další posilou je americká herečka Sadie Stanley, která se zas objevila v sériích jako Smrt nás spojí (2019) a Goldbergovi (2013). Ta by si měla zahrát slečnu, s níž by měl mít hlavní hrdina romantický vztah, taktéž se bude jednat o dceru postavy, kterou hraje Joshua Jackson.

A pak tu ještě máme herečku Ming-Na Wen, která si zahrála jak v Mandalorianovi (2019), tak i v navazujícím seriálu Boba Fett: Zákon podsvětí (2021). O její roli ve filmu však zatím nevíme zhola nic. 

Ani o samotném ději stále zatím žádné pořádné zprávy nemáme, lze ale předpokládat, že Ben Wang si zahraje mladíka, který se vydá po stezce bojových umění, po níž ho budou doprovázet Mr. Han a LaRusso. Tak snad na sebe další informace nenechají dlouho čekat.

Scénář si vzal pod palec Rob Lieber, který je zodpovědný za dětské filmy z roku 2018 jako Králíček Petr a Husí kůže 2: Ukradený Halloween.

O režii se zas má postarat Jonathan Entwistle, jeden z tvůrců seriálu I Am Not Okay with This (2020).

Do českých kin snímek dorazí 12. 12. 2024.