Po komerčním úspěchu letošního titulu Godzilla x Kong: Nové impérium, které už má celosvětově na kontě přes 567 milionů, bylo jasné, že MonsterVerse se bude i nadále rozšiřovat. Jak jsme se ale před pár týdny dozvěděli, další filmovou událost z univerza slavných monster už nenatočí Adam Wingard, jenž je zodpovědný nejenom za výše zmíněný snímek, ale i předchozí jízdu Godzilla vs. Kong (2021). Studia Warner Bros. a Legendary už ale našla náhradu.

Další MonsterVerse má natočit Grant Sputore, na reklamách začínající filmař, jehož celovečerním debutem byl dobře přijatý sci-fi thriller Jsem matka (2019) s Hilary Swank v hlavní roli. Dále se také podílel na režii australského rodinného seriálu Castaway (2010). Tak snad to byla dobrá volba. 

Zatím není známo, o čem přesně příští snímek bude, server The Hollywood Reporter akorát hlásí, že film bude zkrátka pokračovat v rozšiřování světa Godzilly, Konga a dalších titánů.

Jak už nějaký čas víme, o scénář by se měl postarat Dave Callaham, který se podílel na psaní nejenom Godzilly z roku 2014, ale také známých snímků jako Expendables: Postradatelní (2010), Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) a Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023). 

Co se Wingarda týče, ten má momentálně plné ruce práce se svým akčním hororem jménem Onslaught, který připravuje pro studio A24. Warneři a Legendary mu však nechávají dveře od MonsterVerse i nadále otevřené pro případ, kdyby se chtěl ke značce jednoho dne vrátit.