Herec, scenárista a režisér Jordan Peele, který nám minulý rok představil vcelku povedený horůrek Nene s Danielem Kaluuyou a Keke Palmer v hlavních rolích, už si brousí zuby na svůj čtvrtý celovečerní film. Zatím nepojmenovaný titul navíc už zná své oficiální datum premiéry, do kin by měl přisvištět 25. 12. 2024, u nás vyjde pravděpodobně klasicky o den dříve, ale to se ještě necháme překvapit. Nutno ovšem dodat, že to je poměrně překvapivé a poněkud riskantní rozhodnutí.

Zrovna v této době by snad téměř nikdo nechtěl pouštět svůj film do kin. A to z jednoho prostého důvodu: Avatar 3. Ano, právě 20. 12. 2024 bude v kinech premiérovat třetí díl slavné filmové série Jamese Camerona, která vyloženě drtí pokladny všude po světě. Pokud by tedy šel nový Peeleův film do kin v této době, je možné, že bude zcela zastíněn právě třetím dílem Avatara, o který bude bezpochyby mnohem větší zájem, což by mohlo značně uškodit následným tržbám. Ale uvidíme, třeba se stane nějaký malý zázrak. 

O čtvrtém filmu Jordana Peelea zatím nevíme zhola nic, stejně tak ani to, zda se opět ponese v hororovém žánru. Ale troufli bychom si čít, že to je poměrně dost pravděpodobné. Během následujících měsíců se tudíž snad dočkáme více informací o tom, na co všechno se vlastně můžeme těšit.

A to není všechno, Horste. Peeleova společnost Monkeypaw production taktéž chystá tajemný animovaný snímek, který sice ještě nemá oficiální název, ale je už jisté, že se bude jednat o horor. Původně se zdálo, že bychom se ho mohli dočkat 27. 9. 2024, ale toto datum bylo z kalendáře odstraněno. Je tudíž možné, že se ho dočkáme o něco později. Zatím ale také není jasné, o čem by měl přesně pojednávat.

Peele už má s animovanou tvorbou určité zkušenosti, stal se například jedním z hlavních scenáristů a producentů snímku Wendell & Wild (2022), ve kterém navíc propůjčil hlas jedné z démonických postav. 

Peeleovi se režisérská a scenáristická kariéra na plné obrátky rozjela v roce 2017, kdy světu nadělil svůj celovečerní debut jménem Uteč. Originální horor, ve kterém ztvárnil hlavní roli Daniel Kaluuya, byl natolik úspěšný, že dokonce získal hned několik oscarových nominací. Peele ale má očividně hororový žánr v oblibě, v roce 2019 zas vydal horůrek My, který se sice dočkal řady pozitivních reakcí, ale zdaleka se nejednalo o takový úspěch, jako tomu bylo v případě jeho prvního zrežírovaného filmu.

A před rokem dorazil výše zmíněný snímek Nene, přičemž reakce od kritiků a diváků také nepatřily k nejhorším. Jsme proto velice zvědaví, co přesně nám nadělí tentokrát.