Tento čtvrtek bude skupina Na tahu pokračovat ve své dobrodružné cestě ve dvanáctém díle druhé kampaně. Pokud byste se chtěli do nové kampaně zapojit, ale nechcete se dívat na všechny díly od začátku, zde je stručná rekapitulace toho, co se již od prvního dílu stalo.

Na začátku nové kampaně se poprvé shledali dvě skupiny dobrodruhů, dvojice lidských válečníků, Dory a Alius, a exotičtější trojice lidí, kteří jsou řízlí něčím nezemským, Baahir, Beatrice a Vincenzo. Zjistili, že sdílejí stejný cíl a tím je kouzelník Pršiplášť. Ten ovšem nikde není k nalezení. Jedinou stopou je jeho „přítel“ Gruldan Iceward, zvláštní bledý elf, bydlíci v zámku nad městečkem Faneé. Po rozhovoru s ním a krátkém vyšetřování v podzemí zámku, se skupina dostává do kouzelné dimenze, kde se s kouzelníkem Pršipláštěm shledává, a nejen s ním. Ocitají se v potyčce s dvěma bazilišky, kteří v souboji promění Baahira a Vincenza v kámen. 

První epizoda nové kampaně

To díky prozkoumání kouzelného místa dovede skupina odvrátit a všichni se pak společně dají do prohledávání zbytku extradimenzionální vily. Zjistili, že obyvatel vily je více, krom dvojice bazilišků. Zjistili také, že cesta ven povede skrze heslo, které musejí zjistit. Prohledají tak celou vilu, a nakonec se dostávají ven, kde už na ně čeká kouzelník Pršiplášť.

Setkání s Pršipláštěm ale nejprve pro naši skupinu nedopadlo tak, jak chtěli. Zmlácený od malého ďáblíka byl upoután na lůžko v bezvědomí a ani modlitby skupiny nepomohly. Trvá mnoho okamžiků, než si s ním mohou popovídat a kde jinde než v hostinci u Žíznivého Žoku. Zjišťují, že to je komplikovaná osobnost. Následně hrdinové dostávají úkol od Gruldana Icewarda, získat neznámý předmět ze skladu ve vesničce Řečiště.

Skupina se tak vydává na vstříc dobrodružství. Cesta džunglí trvá našim hrdinům celý den a následujícího rána přichází do oázy klidu a odchodu do důchodu. Zjistí ovšem také, že ve vesničce nejsou jedinou skupinou. Několik výzkumníků, kteří se snaží probourat do chrámu je příčinou místního nedostatku alkoholických nápojů. Současně ve starém hliněném dole Jáma se nachází mrtvola neznámé bytosti. A k tomu všemu je naše skupina přepadena bandou lupičů. Ti jim ukradnou kámen, o který podle všeho v úkolu od Gruldana jde.

Naše skupina hrdinů se následně opět setkává s Baahirem, který nemůže věřit svým očím. Před ním se nachází mrtvola bandity, mrtvola chapadlovitého monstra a zdrcení přátelé, kterým byl odcizen drahokam. Všichni společně následně vymýšlejí, jak se zmocnit ukradeného diamantu zpět. Zlodějem je skupina jistého Barnabáše Břitvy, původního piráta, který si udělal základnu nedaleko Řečiště. Hrdinové se tak za pomoci Brendelmanových poskoků vydávají pročesat džungli, aby jim bylo navráceno, co jim patří. Plán však selhává a naši hrdinové se tak musí „projít po prkně“.

Po dlouhém sklouznutí do hluboké díry pod kempem banditů, odkud bandité slýchali pouze hrozivé zvuky, se naši hrdinové ocitají v podzemních komplexu. Velice pravděpodobně v prastarém chrámu. Nejprve je zde čekalo setkání s původcem těch hrozivých zvuků, nemrtvými bestiemi. Následně se dali do průzkumu oblasti a zjistili, že některé věci, zejména magické portály, napovídají něčemu většímu než obyčejnému chrámu. Našli si také u večerního posezení čas na osobní rozhovory, a nakonec se shledali i Barnabášem Břitvou, jehož skupina byla sama v noci přepadena. Zajali ho a s novým vězněm se pak skupina vydává na další průzkum podzemí a nalézá možný východ. Kamennou zeď, kterou z druhé části probourávají dříve přítomní výzkumníci.

Stojící u zdi naši hrdinové marně čekají, než Brendelmanovi muži probourají díru dostatečně velkou na průlez. Rozhodnou se tak prozkoumat podzemní chrám hlouběji a důkladněji, už jen z toho důvodu, že to přislíbili výměnou Brendelmanovi za pomoc při hledání diamantu. Zjišťují, že spodní patro je ještě kouzelnější než to vrchní, byť je celé nakoplené a nakřivo. Nalézají magické průchody do několika místností a jsou brzy dohnání samotným Brendelmanem, aby společně dokončili průzkum. V závěru se všichni dostávají do místnosti nespoutaného ohně, se kterým se sami musejí utkat. Brendelman přihlíží a po souboji utíká, jak rychle to jen jde i s novým úlovkem. Cenou útěchy tak pro skupinu je alespoň Barnabáš Břitva a zvláštní plášť, který nalezli. 

Vrací se tak zpátky za Gruldanem bez diamantu, jen s mrtvolou chapadlovitého stvoření. Bledý elf ovšem ani nemrkne a krabici s mrtvolou přijme. Těžko říct, zda mu šlo o drahokam nebo právě o toto. Naši hrdinové raději nic neřeší a tráví týden odpočinkem a prací v městě Faneé. Setkávají se zde s mnohými místními obyvateli, a i příchozími zástupci šlechtických rodů ze Silverbridge. Brzy se totiž koná velká debata mezi spřátelenými městy. Naši hrdinové mají být u toho, mohou tak rozhodnout o osudu vztahu turistické destinace Faneé a velkoměsta Silverbridge. 

A co že se stalo naposledy? To se dozvíte v tomhle krátkém shrnutí: