Noví mutanti nejsou jen tak obyčejná sebranka mutantů, která dostala "nový" název. Jde o oddělenou skupinu, mezi jejíž členy patří například sestra Colossuse - Magik (pomocí teleportačních disků dokáže cestovat po světě a Limbu), Cannonball (ze svého těla dokáže vyvolat termo-chemické exploze), Moonstar (ovládá telekinezi a neurální šípy), nebo Wolfsbane (proměna na medvěda s vylepšenými schopnostmi).

Film se má odehrávat v psychiatrické léčebně, kde se snaží mladistvým mutantům vysvětlit, že žádné schopnosti nemají a jsou zkrátka šílení. Jenže naši hrdinové zjistí pravdu a budou se snažit utéct. Uniklé snímky potvrdily hlavní záporáky, jimiž bude Demon Bear a Smiley Men.

Demon Bear původně slídil v hlavě Moonstar a byl příčinou smrti jejích rodičů, za což se po celý život vinila. Smiley Men je skupinka, nečekaně, usmívajících se démonů, kteří jsou velmi podobní Slender Manovi. Moc se o nich zatím neví, nejspíše budou parazitovat na našich hrdinech.

Finální snímek ukazuje Magik před jedním ze svých portálů.

KDY SE ALE FILMU DOČKÁME?

Film měl původně vyjít 13. dubna 2018, jenže měl být přetočen a vyjít měl 22. února 2019. Fox byl ale koupený společností Disney a plánované přetočení se tím pádem odložilo, takže film dostal již třetí datum vydání - 3. dubna 2020. Fanoušci se neskutečně těšili, protože se přece jen říká ,,do třetice všeho dobrého". Disney ale chtělo být originální, proto se film kvůli korona krizi dočkal opět dalšího data vydání, který byl stanoven na 28. srpna 2020.

Tím byly ze stolu smeteny teorie o případném vydání na Disney+. Tohoto hororového snímku se KONEČNĚ dočkáme již toto léto a snad to čekání bude stát za to.