Na konci letošního jara nám Amazon nadělil první krátkou upoutávku na krimi sérii jménem Cross, jehož hlavním hrdinou se stane titulní Alex Cross, schopný detektiv a forenzní psycholog z knižní série světových bestsellerů od amerického autora Jamese Pattersona.

Tehdy jsme však ještě nevěděli, kdy přesně série na službě Prime Video vyjde, nicméně to se nyní mění. Cross bude na platformě premiérovat 14. 11. 2024, přičemž Amazon také plánuje zveřejnit všech 8 epizod najedou. Pokud má tedy série vyjít až ke konci podzimu, tipli bychom si, že plnohodnotný oficiální trailer vyjde až za pár měsíců. Ale to holt uvidíme.

Nejnovější verzi slavného detektiva, jehož talent zahrnuje proniknutí do psychiky vrahů a jejich obětí, aby je mohl identifikovat a následně i dopadnout, si tentokrát zahraje Aldis Hodge (Neviditelný). Předešlými představiteli byli například Morgan Freeman (Sběratel polibků a Jako pavouk) a Tyler Perry (Vražedná hra).

V chystané verzi od Amazonu je Cross milujícím otcem, ale jeho cílevědomost ho dohání až k posedlosti, když se snaží vrahouny dopadnout. Zoufale touží po lásce, nicméně vražda jeho ženy ho až příliš ranila na to, aby nějakou přijal. Budeme každopádně pevně doufat, že se chystaná série povede.

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Ben Watkins, který také stál za vznikem seriálu Hand of God (2014). O režii jednotlivých epizod se postarali Craig Siebels (Status: Nežádoucí) a Nzingha Stewart (Čára).

Dále hrají Jennifer Wigmore, Mercedes de la Zerda, Sharon Taylor a Siobhan Murphy.