Na jaře se New York opět stane hlavním bojištěm mezi hrůzostrašnými sílami a krotiteli duchů, kteří se k nám vrátí skrze nový snímek s podtitulem Říše ledu. Nyní nám studio Sony nadělilo několik nových plakátů, které si můžete prohlédnout níže.

Na jednom z nich jsou hezky pohromadě jak hrdinové z Odkazu (2021), tak i stará dobrá parta z osmdesátkových filmů. A samozřejmě nechybí ani duch Slimer, pro něhož je zalidněný New York novým domovem už po celá desetiletí. Hlavní hrozbou filmu by se tentokrát měl stát Garraka, ledový a rohatý ghúl, který do našeho světa pronikne pomocí prastarého artefaktu.

Opět se tak vrátíme do hasičské stanice, která sloužila jako hlavní základna pro neohrožené krotitele. Novopečení členové tak budou muset spojit síly se starými veterány, aby ono mrazivé zlo odrazili a celé město zachránili před jistou zkázou. 

Těšit se můžeme na návrat hrdinů z Odkazu jako Gary Grooberson (Paul Rudd), Callie Spengler (Carrie Coon), Trevor (Finn Wolfhard), a Phoebe (McKenna Grace).

Ze staré party hlásí návrat Ray Stanz (Dan Aykroyd), Winston Zeddemore (Ernie Hudson), Peter Wenkman (Bill Murray) a dokonce i jejich bývalá sekretářka Janine Melnitz (Annie Potts), která se blasteru s protonovým paprskem chopí také.

O režii se tentokrát postaral Gil Kenan, který spolu s Jasonem Reitmanem zpracoval i scénář. Mezi jeho další zrežírované filmy patří ještě V tom domě straší! (2006), Město Ember (2008) a Poltergeist (2015).

V našich kinech se snímek objeví 11. 4. 2024.