Netflix už nějaký ten pátek připravuje svou hranou verzi seriálu Avatar: Legenda o Aangovi, které se dočkáme někdy během příštího roku. Plnohodnotný oficiální trailer ještě na světě nemáme, ale patrně se ho dočkáme na nadcházející akci Geeked Week 2023, která se uskuteční příští měsíc.

Nyní se však streamovací platforma pochlubila další várkou nových fotek, na které se nacházejí členové Ohnivého národa. Prohlédnout si ji můžete níže. Fotky tak například odhalují primárního záporáka celé slavné značky, kterým je samozřejmě Pán ohně Ozai (Daniel Dae Kim), dále se na fotkách nachází i generál Iroh (Paul Sun-Hyung Lee), velitel Zhao (Ken Leung), princ Zuko (Dallas Liu) a princezna Azula (Elizabeth Yu). 

Těšit bychom se každopádně měli na stejný příběh, který nám nabídl původní animovaný seriál. Hlavním hrdinou se tak opět stává chlapec Aang (Gordon Cormier), který musí naplnit svůj osud a v rámci své role Avatara ovládnout všechny čtyři živly, tedy, oheň, vodu, zemi a vzduch, aby mohl obnovit rovnováhu ve světě, jenž sužuje válečný konflikt.

Netflixová verze však podle všeho plánuje určité dějové linky rozšířit, aby měly určité postavy více prostoru. Poměrně znepokojující však je, že na hrané verzi měli pracovat i Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko, tvůrci původního animovaného seriálu z roku 2005, ale následně od ní dali ruce pryč, protože se nemohli se streamovací službou shodnout na tom, jakým směrem by se měla série ubírat. Takže ano, jisté obavy jsou skutečně namístě. Ale kdo ví, třeba se z toho vyklube stejně příjemné překvapení, kterým byla i hraná adaptace série One Piece. Nicméně neradi bychom to zakřikli. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Albert Kim, který psal scénáře pro seriály jako Dokonalý podraz (2008), Nikita (2010) a Ospalá díra (2013).

O režii jednotlivých epizod se postarali Michael Goi (Megan is Missing), Roseanne Liang (Stín v oblacích), Jabbar Raisani (Outpost 37) a Jet Wilkinson (The Punisher).

Seriál se na Netflixu objeví v roce 2024.