Před rokem začaly kolovat zvěsti o tom, že Záhada Blair Witch (1999), král hororového found footage žánru, který dodnes děsí diváky po celém světě, by mohl dostat od studia Lionsgate reboot. Nyní však máme konečně jasnější představu o tom, kam studio hodlá slavnou hororovou sérii posunout. Záhada Blair Witch nakonec reboot se vší pravděpodobností nedostane, místo toho bychom se měli dočkat jakéhosi pokračování.

Server Production Weekly už navíc informoval o tom, že zatím nepojmenovaný projekt už má na palubě svého režiséra. Tím by se měl stát Oliver Park, který se podílel na tvorbě povídkových hororů jako Strange Events (2017) a A Night of Horror: Nightmare Radio (2019). Minulý rok pak natočil svůj vlastní celovečerní horor jménem The Offering, který neměl úplně špatné recenze. 

Vcelku pozitivní zprávou se může zdát i to, že k produkci je údajně upsané studio Haxan Films, které se skládá týmu, jenž dohlížel na výrobu legendárního prvního dílu. Ovšem původní tvůrci, tedy Daniel Myrick a Eduardo Sánchez, byli upsáni jako producenti u dalších dvou dílů, které se rozhodně žádnou chválou chlubit nemůžou. Tudíž to ve výsledku zas až tolik neznamená.Co se produkce týče, tak natáčet by se mělo začít už někdy během léta.

Nad filmem ale stále visí jeden velký otazník. Bude se jednat o pokračování původního filmu z konce 90. let? Nebo chystaný snímek naváže na jeden ze dvou ne úplně povedených sequelů? To se holt budeme muset nechat překvapit. Co se sequelů týče, na světě máme Záhadu Blair Witch 2 (2000) a Blair Witch: 20 let poté (2016). Oba filmy však u diváků a kritiků pěkně pohořely. 

Co si budeme povídat, Parka rozhodně nečeká jednoduchý úkol. Původní Blair Witch položil základní kámen hororovému found footage žánru, díky čemuž pak vznikly další série jako Paranormal Activity, REC a V/H/S. Ovšem natočit v dnešní době found footage horor, který by byl řádně děsivý a přinesl by na stůl něco nového, je opravdu přetěžká výzva.

I tak ale budeme Parkovi a jeho týmu držet palce, aby se jim zadařilo. Doufejme také, že se co nejdříve dozvíme další informace o obsazení a ději.