Za necelé dva roky do našich kin přiletí nový film o Supergirl, kterou si zahraje australská herečka Milly Alcock (Rod Draka). Snímek bude zapadat do nového filmového DC univerza jménem DCU, které společnými silami připravují James Gunn a Peter Safran. Premiéra je sice ještě daleko, ale server Deadline hlásí, že už se nám začíná rozšiřovat obsazení.

Film totiž obsadil svého ústředního záporáka, kterého si má zahrát belgický herec Matthias Schoenaerts. Znát ho můžeme z filmových titulů jako Dánská dívka (2015), Rudá volavka (2018) nebo Old Guard: Nesmrtelní (2020), taktéž se letos objevil v HBO sérii Režim. Není přímo řečeno, koho přesně si Schoenaerts ve filmu zahraje, ale můžeme to vcelku snadno vydedukovat z momentálně dostupných informací. 

Už dlouho víme, že film by měl vycházet z komiksové předlohy jménem Supergirl: Woman of Tomorrow od Toma Kinga. V něm je ústředním padouchem Krem of the Yellow Hill, zručný pirátský šermíř a lukostřelec s nadáním pro magii, který zavraždí otce mladé dívky jménem Ruthye, pro níž už se podle všeho také hledá herečka. Před několika měsíci navíc známý insider Daniel Richtman informoval o tom, že tvůrci se poohlížejí po herci, který by Krema ztvárnil. Skutečně to tedy vypadá, že právě Krem bude ve filmu primární hrozbou.

Těšit se každopádně můžeme na pořádně zocelenou Supergirl, která mnoho let žila na kousku planety Krypton, jenž se odloupl od zbytku. Z něho jen sledovala smrt a zkázu, která zastihla její rodinu a planetu. Tak tomu alespoň bylo v původní komiksové předloze, ale předpokládáme, že film na tom bude stejně. 

Scénář si vzala pod palec Ana Nogueira (Upíří deníky), pro kterou bude film celovečerním scenáristickým debutem. Z její vize byl podle všeho nadšený i James Gunn, který se domnívá, že hereččin scénář nabídne na Supergirl unikátní pohled.

O režii se postará Craig Gillespie, který natočil známé filmové kousky jako Já, Tonya (2017) a Cruella (2021).

Snímek dorazí 25. 6. 2026.