Příští rok na jaře k nám dorazí další filmová adaptace světoznámých Tří mušketýrů, kterým v roce 1844 vdechl život slavný francouzský prozaik a dramatik Alexandre Dumas. Na oficiální trailer k filmu Tři mušketýři: D'Artagnan se tak můžete podívat výše.

A jak už je podle podtitulu zřejmé a nepříliš překvapivé, i tato adaptace se zaměří na mladého gaskoňského šlechtice D'Artagnana, který odchází do Paříže v naději, že se z něho stane jeden z mušketýrů. A i přestože se zprvu střetne s neúspěchem, nakonec se připojí k trojici těch nejpůsobivějších mušketýrů, kterou tvoří Athos, Porthos a Aramis. A brzy se tak začlení do jejich způsobu života.

Těšit se tak můžeme i na další postavy ze slavné knižní trilogie, včetně i padoušské a vychytralé Milady de Winter, kterou zde ztvární herečka Eva Green. A lepší volbu si snad ani nedokážeme představit. 

Záměrně zde ale zmiňujeme Milady, protože právě na ni by se měl zaměřit příští film. V roce 2023 se totiž ještě dočkáme pokračování jménem Tři mušketýři: Milady, které by se mělo zaměřit právě na onu vychytralou špionku.

Co se týče zbytku obsazení, tak se nám představí François Civil jako D’Artagnan, Vincent Cassel jako Athos, Pio Marmaï jako Porthos a Romain Duris jako Aramis. Dále také Louis Garrel jako král Ludvík XIII, Eric Ruf jako kardinál Richelieu, Lyna Khoudri jako Constance Bonacieux a Jacob Fortune-Lloyd jako Vévoda z Buckinghamu.

Původní knihy se dočkaly celé řady filmových adaptací, některé povedené, některé méně. Každopádně se necháme překvapit, co nám nabídne chystaná nová verze, která vznikala čistě pod francouzskou produkcí. 

O režii obou dvou filmů se postaral Martin Bourboulon, který je například zodpovědný za komedii Táta nebo máma z roku 2015 a drama Eiffel z minulého roku. Se scénářem mu ještě pomáhali Matthieu Delaporte a Alexandre de La Patellière.

Tři mušketýři: D'Artagnan bude mít premiéru 6. 4. 2023. Pokračování Tři mušketýři: Milady zas 14. 12. 2023.