Nakolik kvalitní bude hororová nadílka v příštím roce? To se necháme překvapit, ale pokud bychom měli jmenovat titul, na který se rozhodně těšíme, tak je to jednoznačně upírský snímek Nosferatu od režiséra a scenáristy Roberta Eggerse. A nyní už konečně známe také oficiální datum premiéry. Studio Focus Features oznámilo, že připravovaný horor o slavném upírovi se v amerických kinech objeví 25. 12. 2024.

Nyní je ale otázkou, jak to bude se premiérou u nás. Posledním filmem od Focus Features, který Eggers natočil, byl Seveřan, jenž se do našich kin dostal dokonce o týden dřív než do těch amerických. Je tedy možné, že se něco takového bude opakovat i u příběhu upírského hraběte Orloka? Na odpověď si holt budeme muset počkat. 

Nedávno jsme se dočkali i první fotky z filmu, na níž se nachází Lily-Rose Depp (Idol) jako Ellen Hutter. A nyní má venku další fotku, která tentokrát odhaluje Nicholase Houlta (Renfield) jako jejího manžela Thomase Huttera. Ten by se ve snímku měl vydat do Karpat na hrad za hrabětem Orlokem (Bill Skarsgård), kolem něhož se bude celý děj filmu točit.

Kdo zná okolnosti o vzniku původního filmu z roku 1922 od Friedricha Wilhelma Murnaua, tak ví, že Nosferatu je v podstatě příběh o Drákulovi, akorát s jinými jmény jednotlivých postav. Thomas Hutter tak vychází z postavy Jonathana Harkera, jednoho z hlavních protagonistů původního románu od Brama Stokera. 

Robert Eggers, který se postaral o bezvadné horory jako Čarodějnice (2015) a Maják (2019), se postaral o scénář i režii. Převážná část filmu se navíc točila v Praze, stejně tak i například v Rožmitále pod Třemšínem.

Dále se ve snímku představí Ralph Ineson jako Wilhelm Sievers, Emma Corrin jako Anna Harding, Aaron Taylor-Johnson jako Friedrich Harding a Willem Dafoe jako profesor Albin Eberhart Von Franz.