Američan Jordan Peele začínal jako talentovaný komediant, jenž se proslavil především za svou skečovou show Keele and Peele, na které se rovnocenně podílel i Keegan-Michael Key. A jelikož byl Peele vždycky velký fanda hororů, rozhodl se, že si natočí svůj vlastní. Tak vznikl v roce 2017 film Uteč, který zaznamenal nejenom komerční úspěch, ale také vynesl Peelovi Oscara v kategorii Nejlepší původní scénář. V roce 2019 nám zas nadělil horor My, který si sice také vedl v kinech rozhodně dobře, ale sklidil o něco horší hodnocení. Peele tak u hororového žánru zůstane i do třetice. Přednedávnem totiž vyšel zcela první trailer na jeho nový film, který ponese název Nope. Podívat se na něj můžete výše. 

Přesný děj ale tvůrci stále drží v tajnosti. V traileru se na nebi každopádně vyskytne něco, co způsobuje absolutní paniku a hrůzu mezi lidmi na zemi. Dočkáme se i záběru na postavu herečky Keke Palmer, která je jakousi záhadnou sílou vtažena do nebe. Že by se tedy skutečně jednalo o mimozemšťany, kteří se rozhodnou nebohé pozemšťany unášet, aby na nich mohli zvesela experimentovat? Až už to bude jakkoliv, trailer nám přislibuje, že Peele si ve svém třetím filmu bude pohrávat s kosmickým hororem. A my rozhodně nejsme proti. Jednu z předních rolí ztvární talentovaný Daniel Kaluuya, který taktéž ztvárnil hlavního hrdinu ve výše zmíněním hororu Uteč. 

Na filmu také pracoval slavný švédský kameraman Hoyte van Hoytema, který je například zodpovědný za kameru k posledním několika snímkům Christophera Nolana, přesněji Interstellar, Dunkirk a Tenet. Taktéž bude hlavním kameramanem pro jeho nadcházející film Oppenheimer. Kromě výše zmíněných se v novém Peelově hororu dočkáme herců jako Steven Yeun, Barbie Ferreira, Brandon Perea a Michael Wincott. Premiéra je stanovená na 21. 7. 2022.