Na konci letošního jara do našich kin dorazil home invasion horůrek Cizinci: Kapitola 1, první část zbrusu nové trilogie, která bude vycházet z filmových titulů Oni (2008) a Oni 2: Noční kořist (2018). I zde se nám tak představila skupinka maskovaných vrahounů, kterým pěkně šplouchá na maják.

Letos vydaná Kapitola 1 se příliš pozitivními reakcemi opravdu chlubit nemůže, ale komerčně si nevedla nejhůře. Nyní zde máme první upoutávku na Kapitolu 2, kterou si můžete pustit výše.

Přední postavou se tak opět stává Maya (Madeline Petsch), který přežila události předešlého filmu. Když se následně probudí v nemocnici, vydá se na útěk, aby konečně této strašlivé noční můře unikla. Netuší však, že to pro ni ještě zdaleka nekončí. Následně nasedne do auta ke skupince cizinců, ale zdá se, že to byla opravdu hrubá chyba. Jakým hrůzám bude muset čelit tentokrát? 

Režii si vzal pod palec Renny Harlin, který je zodpovědný za slavné filmy jako Smrtonosná past 2 (1990), Cliffhanger (1993), Dlouhý polibek na dobrou noc (1996) a Lovci myšlenek (2004). Za scénářem stojí Alan R. Cohen a Alan Freedland. Dále hrají Froy Gutierrez, Gabe Basso, Rachel Shenton a Ema Horvath.

Původně měla Kapitola 2 vyjít už letos na podzim, nakonec ale vyjde až někdy během příštího roku.