Slavný americký režisér Nick Cassavetes nám po téměř desetileté pauze nadělí svůj další film. A tentokrát o žádnou hřejivou romantickou komedii věru nepůjde. Příští měsíc se ve vybraných kinech objeví jeho temný thriller God is a Bullet, ve kterém se v hlavní roli objeví Nikolaj Coster-Waldau. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stává detektiv Bob Hightower (Coster-Waldau), kterého čeká pořádný šok. Do domu jeho bývalé manželky vpadli členové mocného a extrémně nebezpečného kultu, kteří unesou jeho jedinou dceru neznámo kam. Za sebou zanechají zdevastovaný dům a mrtvolu Bobovy bývalé ženy. Detektiv je z této události pochopitelně zdevastovaný, nicméně míra jeho frustrace se začne zvyšovat ve chvíli, kdy si uvědomí, že policejní vyšetřování nikam nepovede. Posléze přichází na scénu mladá žena jménem Case Hardin (Maika Monroe), bývalá členka zmíněného kultu, která je ochotná Bobovi pomoci. 

Case, kterou kult unesl ještě jako dítě, detektivovi řekne, aby se na policii vykašlal a vydal se svou dceru zachránit na vlastní pěst. Po stopách kultu se ale následně vydají oba, Bob kvůli své dceři, s níž mají členové sekty hrozivé plány, a Case především kvůli tomu, aby konečně udělala za touto nešťastnou kapitolou svého života definitivní tečku. Setkávají se tak s tajemným vyvrhelem jménem Převozník (Jamie Foxx), který může dvojici poskytnout potřebné informace, ovšem zdá se, že i on sám má určité postranní úmysly.

Společnými silami tak budou muset zastavit nejenom zlovolný kult, jenž hodlá Bobovu dceru v rámci jakéhosi zvráceného rituálu zabít, ale jeho vůdce, kterým je chlapík jménem Cyrus (Karl Glusman). Snímek bude vycházet podle knižní předlohy, kterou sepsal americký autor Boston Teran.

Režisér Cassavetes, který zároveň zpracoval scénář, se proslavil především díky filmům jako Zápisník jedné lásky (2004) a Je to i můj život (2009), ovšem s thrillery má také určitou zkušenost. Za zmínku stojí například tituly jako John Q. (2002) a Alpha Dog (2006).

Dále se ve snímku objeví herci jako Ethan Suplee, January Jones, Jonathan Tucker, Paul Johansson, Brendan Sexton III, David Thornton, Garrett Wareing, Robert Craighead, Tonya Cornelisse, Nancy De Mayo a Xavier Declie.

Do vybraných kin snímek doputuje 23. 6. 2023, na VOD pak zamíří 11. 7. 2023.