Herec Nicolas Cage nám v poslední době hraje v jednom bizarním hororovém filmu za druhým. Ať už je řeč o Barvě z vesmíru, Willyho kouzelném světě, případně Prisoners of the Ghostland, Cage si zkrátka své působení v nových ulítlých hororech po všech směrech užívá. Brzy se ale představí v roli jednoho z nejvíce ikonických padouchů hororového žánru – samotného hraběte Drákuly. The Hollywood Reporter totiž přednedávnem informoval o tom, že Cage byl obsazen v nadcházejícím hororovém filmu od Universalu jménem Renfield, který bude vycházet z nejslavnějšího románu Brama Stokera. 

Název vychází podle jména postavy z románu o Drákulovi, který byl silně poblázněným pacientem v psychiatrické léčebně. Renfield měl často ve zvyku pojídat hmyz a menší zvířata, aby absorboval jejich životní esenci. Později se ale ukáže, že to byl zároveň jeden z věrných služebníků samotného Drákuly. Renfielda by si měl zahrát britský herec Nicholas Hoult, kterého mohou diváci znát například ze série X-Men, případně z pohodové komedie Jak na věc. Nebude to však poprvé, co Cage a Hoult spojí síly, poprvé spolu spolupracovali na komediálním dramatu Pan Rosnička z roku 2005, kterého se ujal Gore Verbinski

O režii filmu se postará filmař Chris McKay, kterému letos vyšla vcelku fajn sci-fi odreagovačka Válka zítřkaChrisem Prattem. Film napíše Ryan Ridley, jeden ze scénáristů seriálu Rick a Morty. Na snímku taktéž spolupracuje komiksový autor Robert Kirkman, který především proslul svým spoluautorstvím na slavné sérii The Walking Dead, ze které následně vznikl ještě slavnější stejnojmenný seriál. Nicolas Cage je v posledních letech známý tím, že hraje v každé hovadině. Ovšem jeho nejnovější snímek jménem Pig, kterého jsme se dočkali letos, zaznamenal u kritiků poměrný úspěch. Čeká nás tudíž nějaký velký obrat? Na Renfielda si však budeme muset nějakou tu dobu počkat, studio Universal totiž ještě nezveřejnilo oficiální datum premiéry.