Už nějaký čas víme, že hororový mistr James Wan, jehož posledním zrežírovaným filmem byla komiksovka Aquaman a ztracené království (2023), chystá hned několik projektů. Patří mezi ně například sci-fi tituly GMO a Mass Extinction, stejně tak už má několik let v tichosti pracovat na filmové adaptaci Volání Cthulhu.

Známý insider Daniel Richtman před nějakým časem ale odhalil, že Wan si brousí zuby na ještě jeden projekt. Tím by měl podle všeho být remake dobrodružné klasiky Netvor z Černé laguny (1954), kterou natočil Jack Arnold. Příběh se zaměřil na podivného netvora z amazonských džunglí, jehož chce skupina vědců polapit a přivést zpět do civilizace ke studiu. Netvor však svým pronásledovatelům uteče a unese asistentku šéfa týmu. Ten proto zorganizuje výpravu, aby nebohou ženu osvobodili. 

James Wan by se měl postarat o režii, přičemž distribuci by si podle Richtmana měl vzít na starost Universal.

O scénář se má údajně postarat Will Beall, který se podílel na tvorbě scénáře k prvnímu Aquamanovi (2018), stejně tak i k letošním titulům Policajt v Beverly Hills: Axel F a Mizerové: Na život a na smrt. Jeho celovečerním scenáristickým debutem byl snímek Gangster Squad – Lovci mafie (2013). Zatím ovšem není známo, kdy přesně se filmu vlastně dočkáme.

James Wan je každopádně otcem známých franšíz jako Saw, Insidious a V zajetí démonů. Horory jsou zkrátka jeho teritorium. Tak uvidíme, nakolik to ovlivní chystaný remake.