Netflix dosáhl významné dohody se Sony Pictures. Streamovací gigant nabídne svým uživatelům od roku 2022 filmy od této společnosti, včetně očekávané adaptace videoherní akční adventury Uncharted v hlavní roli s Tomem Hollandem jako Nathanem Drakem, Morbius a pokračování Spider-Man: Paralelní světy (Spider-Man: Into the Spider-Verse).

Filmy budou mít nejprve premiéru v kinech, až poté se dostanou na Netflix, který má na ně exkluzivitu po dobu 18 měsíců. Pak se mohou objevit na jiných streamovacích službách. V současné době nevíme, za jak dlouho po premiéře se snímky objeví v nabídce Netflixu. V době pandemie ale filmové společnosti tuto dobu výrazně zkracují.

V rámci dohody má Netflix v budoucnu financovat řadu filmů od Sony Pictures. Netflix má navíc předkupní právo na streamovací licenci pro všechny budoucí filmy Sony Pictures. Až když odmítne, tak je Sony může nabídnout jiné společnosti.

Předplatitelé Netflixu se v budoucnu mohou těšit i na starší snímky od Sony Pictures. Licenční smlouva se netýká filmů Venom 2: Carnage přichází (Venom: Let There Be Carnage) a Spider-Man: No Way Home. Ty zamíří do kin už v letošním roce. Na druhou stranu, Netflix může svůj katalog obohatit o jiné zajímavé filmy od Sony Pictures a Sony Pictures Animation.

Globální pandemie covidu-19 zapříčinila, že společnosti více a více využívají streamovací platformy. Firma Paramount nedávno potvrdila, že některé z připravovaných hlavních filmů, včetně Mission: Impossible 7 a Tiché místo 2 (A Quiet Place 2), budou na Paramount+ dostupné 45 dnů po premiéře v kinech.