Streamovací gigant pokračuje ve využívání videoherních značek. Dnes se společnost pochlubila první ukázkou z dříve oznámeného animovaného seriálu Tomb Raider.

Dobrodružství Lary Croft se na Netflixu objeví v příštím roce pod názvem Tomb Raider: The Legend of Lara Croft. Jak víme už z roku 2021, seriál bude sledovat život Lary Croft po poslední trilogii her Tomb Raider od studia Crystal Dynamics, tedy restartu Tomb Raider z roku 2013 a dílů Rise of the Tomb Raider a Shadow of the Tomb Raider.

Krátký trailer toho bohužel moc neprozrazuje o ději. Místo toho si můžeme prohlédnout vizuální styl a vidíme i nějakou tu akci. Vše se odehrává v tajemné jeskyni, kde je nějaké mýtické okřídlené stvoření. Bude Lara trpět stejně jako ve zmíněných her a budou se nám snažit autoři přinést strasti a útrapy, kterými si slavná archeoložka prochází? Jistě nejsem sám, kdo si pamatuje, jak Lara naříkala.

Známou hlavní hrdinku namluví Hayley Atwell (Captain America: První Avenger, Mission: Impossible Odplata – První část), což může fanouškům her vadit, protože tam se o hlas Lary postarala Camilla Luddington.

Na druhou stranu Jonaha Maiava bude v seriálu namlouvat Earl Baylon stejně jako ve hře Shadow of the Tomb Raider. Kromě toho byl Allen Maldonado (Heels, The Last O.G.) obsazen jako hlas Zipa. Ten se objevil v Tomb Raider Chronicles, Legend a Underworld.

Produkci seriálu má na starost studio Legendary Entertainment a animace Powerhouse Animation, které má za sebou kupříkladu Castlevanii od Netflixu a Masters of the Universe: Revelation (Vládci vesmíru: Odhalení).

Pokud byste raději hraný seriál, tak ten chystá Amazon. Podílí se na něm scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora, Indiana Jones a nástroj osudu). V přípravě má také nový film. A zapomenout nemůžeme ani na nový videoherní díl, jenž naváže na poslední trilogii. Ve vývoji ho má Crystal Dynamics za podpory Amazonu a staví ho na moderním Unreal Enginu 5. Na první záběry si ale musíme počkat. Blíže je remasterovaná původní trilogie, která pod názvem Tomb Raider I-III Remastered dorazí 13. 2. 2024 na PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a PC (Steam).