Populární mobilní hra Angry Birds od společnosti Rovio poprvé vyšla v roce 2009 a postupně se stala velkým hitem, který přinesl doprovodné hračky, další hry, a dokonce i filmy. Fanoušci naštvaných ptáků se nyní mohou těšit na plnohodnotný televizní seriál, na nějž získal licenci Netflix.

Seriál se jmenuje Angry Birds: Summer Madness, premiéru bude mít v létě roku 2021 a v plánu je hned 40 epizod. Každá epizoda bude trvat 11 minut a seriál se zaměří na časovou osu filmů. Těšit se můžete na příběh o ptácích Red, Bomb a Chuck při letním táboře, zatímco na druhém břehu si užívají pěkné počasí prasata, což vyústí ve spoustu konfliktů a chaosu. V seriálu se objeví i nové postavy.

Produkci seriálu mají na starost společnosti Cake a Rovio. Představitelé Rovio mluví o tom, že je pro značku Angry Birds animovaný obsah důležitý a nemohou se dočkat, až nám prozradí více informací.

Věděli jste, že celý nápad, kdy prasata kradou ptákům vejce a ti se je snaží získat zpět, vznikl v době prasečí chřipky? V březnu 2019 se prasečí chřipka objevila v Mexiku a vývojáře napadlo, že hlavními padouchy Angry Birds budou prasata. Hra vyšla koncem roku 2009.