Seriál Monstrum se stal minulý rok na Netflixu vyloženě obrovitánským hitem. Dokonce natolik velkým, že ještě před koncem podzimu série zaznamenala až 900 milionů zhlédnutých hodin, což z ní dělá jednu z nejsledovanějších věcí v angličtině na celé streamovací platformě. Vůbec proto nebylo divu, když Netflix oznámil, že seriál se dočká minimálně ještě dvou dalších řad. Ta první se zaměřila na Jeffreyho Dahmera, řádně nechutného sériového vraha, kterého si zahrál Evan Peters.

A jelikož morbidní zvědavost je pro nás pro lidi zcela přirozenou věcí, další sezóna bude o vraždách vyprávět také. Netflix prostřednictvím videa, jež si můžete pustit výše, oznámil, že příští řada seriálu se zaměří na bratry Erika a Lylea Menendezovi, kteří v roce 1989 zabili vlastní rodiče, přičemž během následných několika měsíců, kdy probíhalo vyšetřování, utratili rodinné jmění. 

Druhá řada by tak měla nést název Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story. Opět bychom se tak měli podívat do druhé poloviny 80. let, nicméně druhá řada se patrně nejdříve zaměří na představení vztahu, který mezi sebou bratři a jejich rodiče měli.

Případ vraždy samozřejmě opět patří mezi ty nejznámější ve Spojených státech, který se následně přelil i do filmové a seriálové tvorby. V roce 2017 například vzniká série Law & Order: True Crime, jejíž první sezóna se jmenovala The Menendez Murders. Ve stejném roce také vznikl televizní snímek Menendez: Blood Brothers, který natočilo duo Fenton Bailey a Randy Barbato. Případ vraždy byl o to děsivější i kvůli mladí obou dvou pachatelů. V době vraždy bylo mladšímu bratrovi Erikovi 18 let, Lyleovi zas 21 let. 

Na další řadu si ale budeme muset počkat až do roku 2024, přičemž na palubě zatím nemáme žádné herce. Jisté je jen to, že na výrobu budou opět dohlížet tvůrci Ryan Murphy a Ian Brennan.

Netflix už také počítá se třetí řadou, která se bezpochyby zaměří na další „monstra“, ovšem o té zatím nevíme zhola nic. Informací o tom, jak bude vypadat obsazení a kdo se zhostí režisérských a scenáristických povinností, se snad dočkáme už v následujících měsících.