Už před dvěma roky se k nám dostaly informace o tom, že Netflix ve spolupráci se Sony Pictures Animation připravuje animovaný seriál, který si posvítí na slavné Krotitele duchů. Tehdy se o něm vědělo pouze to, že výkonnými producenty se měli stát filmaři Jason Reitman (Krotitelé duchů: Odkaz) a Gil Kenan (Krotitelé duchů: Říše ledu), ovšem v té době stále ještě nebylo jisté, zda seriál skutečně vznikne.

Nyní to ale potvrzuje server Variety, který hlásí, že zmíněná streamovací platforma dala animovanému seriálu oficiálně zelenou, tudíž může vstoupit do další fáze výroby.

Projekt tak už našel dalšího výkonného producenta a hlavně showrunnera, kterým se má stát Elliott Kalan. Psal například pro komediální pořad The Daily Show (1996) a pro seriál Mystery Science Theatre 3000: The Return (2017). Je taktéž autorem komiksové série Spider-Man and the X-Men z roku 2014. 

O čem přesně ale animovaný seriál bude, zatím není známo. Zdroje od Variety ale tvrdí, že seriál bude mít 3D animaci, taktéž by se měl nést v podobném duchu, který měly i předešlé dva hrané filmy, tedy Odkaz (2021) a letošní Říše ledu.

Bude se tak jednat o třetí animovaný seriál o Krotitelích. Prvním byl titul The Real Ghost Busters (1986), který vyprodukoval až sedm sezón, poté následoval seriál Extreme Ghostbusters (1997), jenž se zaměřil na Egona Spendlera a jeho vlastní tým krotitelů.

Kdy přesně se ale dočkáme verze od Netflixu a Sony, je momentálně ve hvězdách. Níže se každopádně můžete ještě podívat na naši recenzi k dílu Říše ledu, ve kterém se slavná franšíza vrátila zpět do starého dobrého New Yorku.