Legendární Tony Scott nám v roce 2004 nadělil svůj krimi thriller Muž v ohni, ve kterém v hlavní roli zazářil Denzel Washington jako bývalý vládní agent John W. Creasy.

Ten přes svého starého kamaráda získá novou práci v Mexiko City, kde má dělat bodyguarda devítileté holčičce Pitě (Dakota Fanning). John se nakonec s dívkou sblíží, ale malér nastane ve chvíli, kdy je unesena a on sám těžce raněn. Chladnokrevně uvažující John se po zotavení následně vydává na cestu pomsty proti všem, kteří se do akce zapojili. Čelit tak bude zkorumpovaným policistům a gangsterské organizaci, kterou vede někdo, komu se říká Hlas. V rámci své cesty ale odhalí několik překvapujících skutečností.

Snímek vznikl v době, kdy malá Dakota Fanning začala okouzlovat celý Hollywood a rychle se z ní stávala slavná dětská hvězda. A nyní se zdá, že Netflix nám chystá nadělit novou verzi v podobě seriálu. 

Server Variety hlásí, že v chystané seriálové verzi by se měl hlavní role chopit Yahya Abdul-Mateen II, kterého můžeme znát jako záporáka Black Mantu z obou dvou dílů Aquamana a jako „nového“ Morphea ze čtvrtého Matrixu (2021).

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stane Kyle Killen, jeden z tvůrců seriálové adaptace slavné videoherní série Halo (2022). Stojí také za vznikem sérií jako Procitnutí (2012) a Mind Games (2014).

První dvě epizody by měl natočit Steven Caple Jr., režisér boxerského dramatu Creed II (2018) a sci-fi akčňáku Transformers: Probuzení monster (2023).

Kdo další se k seriálové verzi připojí, prozatím není známo. Seriál by každopádně měl opět vycházet z původní knižní předlohy z roku 1980, kterou napsal A.J. Quinnell. Datum premiéry zatím také neznáme.