Společnost Utopia se nedávno pochlubila pěkně ujetým trailerem na bizarně vyhlížející experimentální sci-fi thriller jménem Nesmrtelní, na který jakožto producent dohlížel slavný filmař Steven Soderbergh (Dannyho parťáci). O režii se však postaral Eddie Alcazar.

Snímek si již odbyl premiéru na filmovém festivale Sundance, přičemž brzy zamíří také do zbytku světa. Příběh by se měl zaměřit na tajemné sérum jménem Divinity, které vytvořil vědec Sterling Pierce (Scott Bakula). Díky němu tak může jedinec dosáhnout nesmrtelnosti. Výrobu séra má nyní na starosti jeho bezskrupulózní syn Jaxxon (Stephen Dorff), který už v podstatě vládne světu.

Na scénu ale přicházejí dva bratři (Moises Arias a Jason Genao), kteří s asistencí tajemné ženy jménem Nikita (Karrueche Tran) plánují mocného magnáta unést. Možná právě díky tomu naleznou cestu za skutečnou nesmrtelností. Těšit se tak můžeme na snímek, který bude ostře kritizovat společnost, jež fyzický vzhled člověka fetišizuje a staví ho nad všechny ostatní hodnoty.

Podle výše zmíněného herce Stephena Dorffa bude film připomínat mix Mechanického pomeranče (1971) a Sloního muže (1980), čemuž se nelze moc divit, určitě se najdou diváci, kteří si při zhlédnutí upoutávky hned vzpomněli na Davida Lynche.

Zajímavé také je, že snímek, ve kterém nebude chybět sex, násilí a různé stvůry, byl podle všeho natočen zcela bez scénáře. Alespoň to prozradila herečka Bella Thorne, která si ve filmu zahraje postavu jménem Ziva.

Dále se můžeme těšit na herce jako Caylee Cowan, Michael O'Hearn, Emily Willis, Brennah Black, Sawyer Jones, Renee Herbert, Danielia Maximillian-Almeda a Lydia Bielen.

V amerických kinech bude snímek uveden 13. 10. 2023, na informace o premiéře u nás si budeme muset počkat.