S nadšením oznamujeme, že NerdFix se stáva hrdým partnerem simulované mise PROMISE, která proběhne ve dnech 6.–8. září 2024 v tréninkovém centru Little Moon City Prague v areálu ČVUT Praha Dejvice. Tato jedinečná akce se koná za účasti českého astronauta mjr. Aleše Svobody a nabízí fascinující pohled na to, jak může vypadat budoucnost průzkumu vesmíru.

Mise PROMISE zahrnuje simulaci života na orbitě Měsíce, a také extravehikulární aktivity (EVA) na simulovaném povrchu Měsíce, kde budou účastníci sbírat data a vykonávat simulované experimenty s pomocí virtuální reality. Program mise je obohacen o vědecké experimenty, jako jsou percepční testy, fyziologická měření zátěže a vývoj virtuálního trenéra. Vše bude přístupné široké veřejnosti, což přináší jedinečnou příležitost nahlédnout do světa kosmického výzkumu.

Jedním z moderátorů akce bude Leoš Kyša, známý český autor sci-fi a fantasy, a také nadšený popularizátor vědy, kterého můžete znát z jeho podcastu Jadrná věda. Těšit se tak můžete na zajímavé rozhovory a diskuze se členy posádky, vědci a dalšími odborníky.

Mise PROMISE - Vesmírné Vědecké Studio - Pátek

NerdFix bude akci živě streamovat na našem YouTube kanálu, takže si ji můžete užít z pohodlí domova. Připojte se k nám v pátek 6. září od 15:30, v sobotu 7. září od 9:15 ráno a v neděli 8. září od 13:30, kdy vám přineseme ty nejzajímavější momenty z tréninkového centra Little Moon City.

Mise PROMISE - Vesmírné Vědecké Studio - Sobota

Jako fanoušci vědecké fantastiky a moderních technologií jsme nadšeni, že můžeme být součástí mise, která spojuje vědu, inovace a lidskou zvědavost. Doufáme, že se připojíte k nám a prožijete tento zážitek společně s námi.

Mise PROMISE - Vesmírné Vědecké Studio - Neděle