Před týdnem skončila první řada seriálu The Last of Us od HBO, která zaznamenala velký úspěch. Fanoušci jsou většinou nadšeni a mluví se o jedné z nejlepších videoherních adaptací. Už v lednu dostala zelenou druhá série, k níž se nyní stáčí pozornost.

Na druhou řadu seriálu plakátem láká tvůrce hry a seriálu Neil Druckmann. Na plakátu je svalnatá ruka s kladivem, jež pravděpodobně patří Abby Anderson, která hrála klíčovou roli ve hře The Last of Us Part 2.

Abby vyvolala velkou kontroverzi. Mnoho hráčů ji nenávidí za to, že zabila milovaného Joela. O to více se nemohli smířit s tím, že za ni musejí polovinu The Last of Us Part 2 hrát. Někteří dokonce hru nedohráli, protože nechtěli za Abby hrát.

Ve hře se o hlas, pohyby a mimiku Abby postarala Laura Bailey. Herečka dodnes dostává od lidí výhružky smrtí za tuto roli. Vypadá to, že v seriálu si ji zahraje Shannon Berry. Alespoň si to myslí fanoušci. Shannon je podobná Abby a na Instagramu sleduje Druckmanna, Bellu Ramsey (představitelku seriálové Ellie) a Pedra Pascala (seriálového Joela).

V seriálu by se také ráda objevila Emily Swallow, která hrála antagonistku Emily (členka Serafitů). Své přání vyjádřila v rozhovoru pro Slash Film s tím, že se na její potenciální roli stále někdo ptá. Ale nepotvrdila, zda dostala nabídku.

„Nevadilo by mi hrát postavu, která by možná zůstala na obrazovce trochu déle. Přiznávám, že to byla opravdu zábavná malá role, ale nevadilo by mi hrát někoho jiného, kdo by možná žil déle a možná měl scénu s Pedrem [Pascalem], protože on je teď na vlně, která začala Mentalistou a pokračuje Mandalorianem.“

Podle Belly Ramsey začne natáčení druhé řady The Last of Us pravděpodobně koncem letošního roku a premiéra bude na HBO na konci roku 2024, případně na začátku roku 2025.

Spoluscenáristé Craig Mazin a Neil Druckmann už dříve potvrdili, že druhá série nepokryje všechny události The Last of Us Part 2. Příběh tak bude nejspíš rozdělen do více řad.