Rok 2024 se zapíše do historie Pixaru. Jeho nejnovější animák, kterým je druhý díl V hlavě, se stal nejenom komerčně nejúspěšnějším titulem letoška, ale také vůbec tím nejvýdělečnějším animákem historie.

Pokud však čekáte na to, až si film budete moci užít v teple domova třeba spolu s dětmi, tak pro vás máme skvělou zprávu. Vyšlo totiž najevo, že V hlavě 2 se na službě Disney+ objeví už za necelé dva týdny, přesněji 25. 9. 2024. Na streamovací platformě se tak objeví po více než třech měsících od uvedení v amerických kinech.

Během té doby se mu podařilo celosvětově utržit až 1,67 miliardy dolarů. To z něho oficiálně dělá osmý komerčně nejúspěšnější film historie, podařilo se mu tak překonat výsledek titulů jako Jurský svět (2015), remake Lvího krále (2019) a první Avengers (2012). Před tímto fantastickým úspěchem bylo nejvýdělečnějším animákem pokračování Ledového království (2019), které celkově utržilo 1,45 miliardy. 

Stojí také za připomenutí, že úspěch dává Pixaru a Disneymu jasně najevo, že jejich strategie, která se týká návratu k úspěšným animovaným franšízám, byla zřejmě správnou volbou. V budoucnu se ještě můžeme těšit například na další pokračováníToy Story, Ledového království, Úžasňákových, Zootropolis nebo Odvážné Vaiany, které vyjde ještě letos. Zda se bude veškerým titulům dařit podobně, se necháme překvapit.

O režii V hlavě 2 se postaral Kelsey Mann, který zastával úlohu vedoucího příběhu pro projekty jako Univerzita pro příšerky (2013), Hodný dinosaurus (2015) a Frčíme (2020).

Scénář k pokračování zpracovala Meg LeFauve, která se spolu s Petem Docterem, Ronniem Del Carmen a Joshem Cooleym podílela na scénáři k jedničce. Dále pracovala na animácích jako Hledá se Dory (2016) a Úžasňákovi 2 (2018).