Scenárista a producent David E. Kelley je bývalým advokátem, proto v rámci svých zkušeností s touto profesí vdechl život seriálům z právnického prostředí jako Ally McBealová (1997), Kauzy z Bostonu (2004) a Goliáš (2016). A už příští měsíc se od něho dočkáme zbrusu nové série na službě Apple TV+, která ponese název Nedostatek důkazů s Jakem Gyllenhaalem (Hrozba smrti) v hlavní roli. Platforma už vydala krátkou upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Příběh se bude točit kolem strašlivé vraždy, která vyloženě otřese základy chicagské prokuratury. Hlavním podezřelým se totiž stává zástupce státního nadvládního Rusty Sabich (Gyllenhaal), který nyní bude muset bojovat o to, aby udržel svou rodinu a manželství pohromadě. Série bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 1986, kterou napsal Scott Turow.

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal výše zmíněný David E. Kelley, jedním z jeho posledních vydaných titulů je také chválený seriál Advokát (2022). Na scénáři spolu s ním pracovali ještě Miki Johnson (Ozark) a Sharr White (Aféra).

Dále hrají Peter Sarsgaard, Lily Rabe, Elizabeth Marvel, Ruth Negga, Bill Camp, O.T. Fagbenle, James Hiroyuki Liao, Matthew Alan, Roberta Bassin a Tate Birchmore.

Na službě Apple TV+ od 12. 6. 2024.