Oscarový režisér Spike Lee, který nám nadělil slavné a povedené filmové tituly jako 25. hodina (2002), Spojenec (2006) a BlacKkKlansman (2018), už připravuje svůj další celovečerák. A my už nějaký čas víme, že se jím stane snímek jménem High and Low (Nebe a peklo), remake stejnojmenného krimi thrilleru, který v roce 1963 natočil legendární japonský režisér Akira Kurosawa.

A nyní Lee na svém Instagramu hlásí, že konečně padla poslední klapka, tudíž snímek může zamířit do postprodukce. Jednu z hlavních rolí zde ztvární Denzel Washington (Equalizer 3: Poslední kapitola), který s režisérem pracoval už několikrát. Na výrobu filmu dohlížela studia Apple Original Films and A24

V původní Kurosawově verzi je přední postavou Kingo Gondo (Toshirô Mifune), bohatý a úspěšný manažer v obuvním průmyslu, jehož rodina se stane terčem tajemného únosce. Ten manažera přes telefon informuje o únosu jeho syna, přičemž pokud mu nepošle 30 milionů yenů, chlapec zemře.

Má to ale háček. Pachatel se spletl a místo Gondova syna unesl dítě jeho chudého řidiče. I tak se ale Gondo ocitá v nelehké situaci, která by mohla znamenat konec jeho kariéry.

Spolu s Washingtonem se ve filmu objeví ještě Jeffrey Wright (Americká fikce), Ilfenesh Hadera (Zedník) a i americká rapperka Ice Spice.

Lee si vzal pod palec jak režii, tak i scénář, na kterém ještě pracoval Alan Fox. Jelikož je nyní natáčení u konce, v brzké době bychom se mohli dozvědět, kdy přesně se filmu vlastně dočkáme.