Slavná sci-fi klasika Tron (1982) od Stevena Lisbergera se dočká dalšího pokračování, tentokrát od norského režiséra Joachima Rønninga. Nový snímek, jenž by měl nést název Tron: Ares, se měl začít natáčet už minulý rok v srpnu, ale kvůli tehdejší stávce herců se muselo natáčení odložit na neurčito.

Nyní se ale zdá, že hlavní část produkce se může konečně rozjet na plné obrátky. Rønning na svém Instagramu nedávno odhalil, že Tron: Ares se konečně začal natáčet. Nyní je tudíž otázkou, kdy přibližně bychom se mohli dočkat premiéry. Ještě před zmíněnou stávkou byla naděje, že třetí Tron by k nám mohl přisvištět letos, ale to je nyní silně nepravděpodobné. Spíše to vypadá až na příští rok. 

Už nějaký čas víme, že třetí díl by se měl zaměřit na uvědomělé programy, které začnou přecházet do skutečného světa. Jedním z nich bude program jménem Ares, kterého si ve filmu zahraje Jared Leto (Morbius). Na kontakt s realitou však nebude úplně připravený. Podle informací z minulého roku to také vypadá na to, že oproti předchozím snímkům bychom v reálném světě měli strávit více času.

Dále se můžeme těšit na Evana Peterse (Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera), který si zřejmě zahraje hlavního záporáka. Další důležitou posilou je Greta Lee (Minulé životy), ta si zahraje programátorku videoher a ředitelku technologické společnosti, která však bude muset pláchnout, aby mohla zachránit technologii, jež by mohla změnit celý svět.

Dále se mají ve snímku objevit Jodie Turner-Smith (Anne Boleyn), Cameron Monaghan (Star Wars Jedi: Fallen Order) a Sarah Desjardins (Noční agent).

Výše zmíněný režisér Joachim Rønning natočil filmy jako Kon-Tiki (2012), Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) a Zloba: Královna všeho zlého (2019). Scénář si zas vzali na starost Jesse Wigutow (Tak to chodí) a Jack Thorne (Enola Holmesová).