Nedávno padla první klapka dlouho očekávaného pokračování Jokera, které ponese podtitul Folie À Deux. A studio Warner Bros. Discovery se pochlubilo úplně první fotkou, kterou si můžete prohlédnout níže. Fotka samozřejmě zachycuje našeho starého dobrého Arthura Flecka (Joaquin Phoenix), který se přirozeně opět stane hlavním protagonistou filmového příběhu. A ten bude jaký?

To ještě stále nevíme, ale samozřejmě už jsme nějakou tu dobu obeznámeni s tím, kdo všechno se k Arthurovi vlastně připojí. Deuteragonistkou ve druhém díle bude nepochybně nová verze Harley Quinn, kterou zde ztvární herečka a zpěvačka Lady Gaga. V rámci toho se tak můžeme těšit na určitá unikátní hudební čísla, kvůli kterým bude snímek působit tak trochu jako muzikál. Mnohým fanouškům se taková představa sice nelíbí, ale uvidíme, třeba nás tvůrci mile překvapí. 

I přestože přesné detaily o příběhu neznáme, údajně by se měl z velké části zaměřit na věznici/blázinec Arkham Asylum, stejně tak by měl unikátní formou zkoumat vztah mezi Jokerem a Harley.

Ve dvojce by se měla taktéž objevit herečka Zazie Beetz, která opět ztvární Arthurovu pěknou sousedku Sophie Dumond. Dále se v pokračování dočkáme Catherine Keener a Jacoba Loflanda, který si má zahrát arkhamského vězně, jenž bude mít s Arthurem řadu interakcí. Významnou roli si ve filmu také zahraje Brendan Gleeson, ale o ní zatím stále nic moc nevíme.

Druhý Joker bude oproti jedničce podstatně dražší. Rozpočet prvního dílu z roku 2019 činil něco kolem 70 milionů dolarů, přičemž následně celosvětově vydělal parádních 1,07 miliard. Rozpočet druhého dílu ale bude činit až 150 milionů.

Joker: Folie À Deux však zůstal v dobrých rukou, protože o režii se opět stará Todd Phillips, který spolu se Scottem Silverem zpracoval také scénář. I přestože se ale už začalo natáčet, oficiální premiéra je od nás poměrně dost vzdálená.

Pokračování Jokera se tak dočkáme až 3. 10. 2024.