Tak nakonec ta první klapka filmového pokračování povedeného a slavného seriálu Gangy z Birminghamu (2013) padla poměrně brzy. Netflix na síti X zveřejnil příspěvek, kde odhalil, že natáčení konečně začalo. Zároveň se také pochlubil dvěma fotkami, na jedné z nich je starý dobrý Tommy Shelby opět v podání Cilliana Murphyho (Oppenheimer), který opět ztvární hlavní roli. Na další fotce se herec nachází spolu se Stevenem Knightem, tvůrcem a hlavním scenáristou původního seriálu, který sepsal i chystaný snímek.

Detaily o příběhu se i nadále drží pod pokličkou, ale podle všeho nás film zavede do období druhé světové války. Už také víme, že kromě Muprhyho se ve filmu objeví další známé hvězdy, jmenovitě třeba Barry Keoghan (Víly z Inisherinu), Rebecca Ferguson (Duna: Část druhá) a Tim Roth (Osm hrozných).

Další herecké tváře nám možná tvůrci odhalí během probíhajícího natáčení, což je v Hollywoodu poměrně běžná věc. Teď už jen doufat, že filmové zpracování nebude dělat původní sérii ostudu. 

Režie filmu se chopil Tom Harper, který natočil půlku epizod z první řady Gangů z Birminghamu. Mezi jeho zrežírované filmové tituly patří například Žena v černém 2: Anděl smrti (2014) a Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (2023).

Snímek uvede Netflix, ovšem zůstává otázkou, kdy přesně k tomu vlastně dojde. Při troše štěstí by ale mohl snímek uvést někdy ke konci příštího roku, ale to holt uvidíme.