Minulý týden proběhl druhý díl tahounského dobrodružství ve světě z knihy Arila: Stříbrné město od Sterakdaryho. Jaké bude vyvrcholení tohoto dobrodružství? Zachrání skupina ztraceného Splétače?

Jiras společně s autorem knihy Sterakem vytvořili D&D dobrodružství, do kterého se rozhodli poslat zbytek Na tahu. Aby na to ovšem nebyli Tahouni sami, získali speciální hosta - Bětku aka Duhového poníka!

Vůdce, vrchní velitel města Nurheim, si k sobě povolal Hlídače Aklose a řekl mu, že má pro něj a jeho skupinu důležitý úkol. Aklos se tedy vydal pro zbytek skupiny. Nejprve vyzvedl Splétače Zdemiho. Následně se vydal na trh pro rybářku Nuko. V jeskyni za městem nalezl železnou Iveru a její kladivo. Jako předposlední se připojil mistrný kuchař a herbalista Karim. Poslední zastávka pak byla u domu Riktara - zasloužilého veterána rodinného typu.

Úkolem bylo najít ztraceného Splétače, který by mohl způsobit zkázu Nurheimu. Během jeho hledání se skupina dostala na nový svět, ze kterého měla vyrazit do dalších světů. V jednom z těchto světů měl být. Jenže bohužel skupina nevěděla, do kterého se vydat. Než se pustila do zjišťování, zaútočil na ni Vlkomor.

Děsivé a nebezpečné zvíře, které vypadá jako vlk na steroidech, není žádná sranda. Družina se do něj ovšem pustila a zejména Ivera a její kladivo mu ošklivě naložilo. Nakonec se Vlkomor dal na útěk. Daleko se ale nedostal, protože se mu to hlavy zabodlo kopí, které vymrštila právě Ivera.

Po souboji začali hrdinové prozkoumávat světy. V prvním z nich narazili pouze na ledovou pláň. Když se vrátili, zjistili, že jsou rozházení poměrně daleko od sebe. Dokázali se vzájemně najít a spojit, ale tato akce stála zrak tři nevinné ptáky. Po společném odpočinku a večeři se skupina vydala do dalšího světa, který Zdemi identifikoval jako možné místo, kde by se Splétač mohl nacházet.

Po vstupu do tohoto světa objevila družina malou chatku, ve které se svítilo. Když se k ní přiblížila, uviděla oknem ztraceného Splétače. Byl svázán na židli a hlídán Netvorem a tajemným mužem...

ZAKONČENÍ ARILA PŘÍBĚHU BUDE JIŽ DNES!

Dobrodružství Tahounů ve světě Arily skončí již dnes večer od 18:00 na Twitchi a Youtube!