Pokud se na našem webu nebo kolem našeho projektu pohybujete alespoň několik týdnů, určitě jste museli narazit na neobvyklý projekt jménem Na tahu: skupinu hráčů Dungeons & Dragons, která se každý čtvrtek objevuje živě na Twitchi, YouTube a našem webu. Koncem minulého léta jsme s nimi zažili epické zakončení jejich první kampaně před živým publikem v rámci Festu Na tahu v Českých Budějovicích. A krátce poté se přestěhovali do svého vlastního studia přímo v tomhle jihočeském městě, kde pak odstartovali kampaň novou.

Tento týden jsou to přesně tři roky od založení projektu Na tahu a to znamená, že nás čeká spousta speciálních streamů a společného hraní, ale nebojte se, ve čtvrtek se dočkáte tradiční epizody. Oslavy začaly v neděli na slavnostním zahájení nataženinového týdne. V rámci tohoto streamu bylo zveřejněné video o aktuálním stavu Na tahu, především ale krátký dokument o stavbě nového studia. A také program celého týdne.

  • V pondělí se na vás těší Robko s jeho speciálním streamem s mapami a kvízy, ať už to znamená cokoliv.
  • V úterý vám Jiras Endym poodhalí těžkosti a taje vytváření NPC postav do nového světa Geparim, ve kterém se odehrává aktuální kampaň.
  • Středa bude patřit Kubovi a několika umělecky nadaným lidem. Připravte si vidličky a bělidlo do očí, protože hrozí, že kreslit bude v tomto Vědeckouměleckém speciálu i Kuba.
  • Ve čtvrtek nás čeká již oznámená čtrnáctá epizoda druhé kampaně, ve které se vrátíme do fantastického Geparimu a budeme sledovat pokračující dobrodružství Doriana, Aliusa, Effi, Beatrice, Vincenza a Baahira.
  • V pátek se budou hrát Krycí jména s hosty a možná se tam objeví i někdo z naší redakce, tak to nezmeškejte!
  • Sobota bude zaměřena na fazole! Konkrétně padající fazole. Fall Guys stream s komunitou je zárukou srandy.
  • Neděle zakončí celý nataženinový týden kvízem o ceny.

V neděli bylo také oznámeno datum konání letošního Festu Na tahu. 4. až 6. srpna se v Českých Budějovicích můžete naživo s tahouny setkat. A pokud byste chtěli vědět, jak to na takovém festu vypadá, podívejte se na naši reportáž z minulého ročníku. 

Fest Na tahu 2022 - Konec jedné éry a začátek nové

Tahouni oslavují Nataženiny. Přidejte se k nim, nebo také ne. Ale je to zadarmo a je to sranda, tak proč taky ne, že jo.