Už je tomu tak. Dnešek je ten den, kdy hraná adaptace One Piece zvedá kotvy a vyplouvá na nebezpečnou cestu mezi nadšené diváky skrz vody Netflixu. Jelikož se jedná o velmi ostře sledovaný počin, streamovací platforma nelenila, přičemž už včera nalákala na první sérii velmi nabušeným trailerem.

Ukázka je skutečně bohatá a doslova narvaná okamžiky, které zarytí fanoušci velmi snadno poznají. Samotné herecké výkony nevypadají, že by se snažily dohnat ztřeštěnost mangy, ale žijí logikou reálného světa. Respektive jak je tvorba od Eiichiro Ody specifická svými absurdními rozměry, tvary a zveličováním všeho do nadlidských rozměrů, tak seriál to dle ukázek nežene do takových extrémů.

Pro někoho to může působit jako znehodnocení původní manga předlohy, ale celkový pocit, který dostanete po zhlédnutí ukázky, je až podezřele uspokojivý. Což je celkem zvláštní jev, pokud se tedy ohlédneme zpět na celou řadu live-action adaptací, jež vznikly z anime předloh. Jelikož je to navíc tvorba od Netflixu, je onen strach o to větší.

Trochu klidu na duši samozřejmě dodává dohled od Eiichira Ody, tvůrce původní manga předlohy, ale předně je z ukázek vidět, že se tentokrát nešetřilo na penězích a vše to až moc podezřelé hezky zapadá do sebe. Teď je jen otázkou, zda i samotná první série udělá čest takhle obří značce, nebo se zařadí na seznam doopravdy nenáviděných adaptací.

První série by měla zadaptovat přibližně prvních 90 kapitol mangy a už teď je dostupná na Netflixu. Hlavy nahoru, nasadit slamáky a vyrážíme za dobrodružstvím! Zda bude dobré nebo špatné, to se od nás dozvíte pravděpodobně dost brzy.