Jordan Peele, slavný komik a herec, který v roce 2017 se svým celovečerním režijním debutem Uteč dokázal, že mu to jde skvěle i za kamerou, už nějaký čas připravuje svůj čtvrtý film. Zcela původně měl vyjít letos na konci roku, nicméně loni Hollywood srazily na kolena stávky herců a scenáristů, kvůli kterým se výroba zkomplikovala. Studio Universal se následně rozhodlo film odstranit ze svého kalendáře premiér pro rok 2024. V rámci toho jsme předpokládali, že snímek dostane nové datum premiéry na rok 2025, ale nyní se zdá, že ono čekání bude ještě o něco delší.

Universal nakonec film uvede až za necelé dva roky, přesněji 23. 10. 2026. Sám Jordan Peele to potvrdil i na síti X. Fanoušci filmařovy tvorby se proto budou muset obrnit trpělivostí a doufat, že Universal chystaný film v budoucnu znovu neodloží.

O čem ale snímek bude, stále zatím nevíme, což vlastně není žádné velké překvapení, protože Peele si vždy dává záležet na tom, aby informace o ději jeho filmů zůstaly co nejdéle pod pokličkou.

Kromě výše zmíněného debutu Uteč dále natočil už o něco slabší snímek My (2019) a pak dle mého názoru poměrně nedoceněné Nene (2022). Ve všech filmech byl horor jedním ze zásadních prvků, tudíž by nás vůbec nepřekvapilo, kdyby tomu tak bylo i v chystaném čtvrtém celovečeráku.

Peele se také jako scenárista podílel na horůrku Candyman: Ďábelský přízrak (2021) a animáku Wendell a Wild (2022).