Slavný a naprosto parádní krimi seriál Temný případ (2014) se vrátí se svou zbrusu novou řadou, která ponese název Night Country. Přesné datum premiéry sice stále ještě není na světě, ale HBO slibovalo, že další řady dočkáme ještě letos. To už ale bohužel neplatí. Vyšlo totiž najevo, že premiéra se nakonec odkládá až na leden 2024. Důvod asi už dokáže uhádnout každý, kdo trochu podrobněji sleduje dění v Hollywoodu.

Za odkladem by měla skutečně stát momentální stávka herců a scenáristů, kvůli které nemohou filmové a seriálové hvězdy spadající pod organizaci SAG-AFTRA propagovat tituly, v nichž vystupují. V následujících měsících by ale HBO mohlo vydat nějaký nový oficiální trailer, který odhalí další podrobnosti o hlavním příběhu. 

Nějakou dobu už každopádně víme, co přesně nám nejnovější sezóna nabídne. Příběh nás zavede do městečka Ennis, které je už několik dlouhých týdnů bez slunečního svitu. Během jedné dlouhé zimní noci z blízké výzkumné stanice Tsalal Arctic zmizí za záhadných okolností několik pracovníků. Na scénu proto přichází policistka Liz Danvers (Jodie Foster), která se domnívá, že by k případu měly místní autority přistupovat jako k vyšetřování vraždy, ale ne všem se to ve městečku zamlouvá.

Proto se zkušená policistka vydá za odpověďmi na vlastní pěst. Léta zkušeností ale z Liz udělaly řádně tvrdohlavou policistku, která si jde tvrdošíjně za svým, tudíž příliš přátel u policejní jednotky nemá. V příliš velké lásce ji evidentně nemá ani její nová parťačka, kterou se stane mladá a drsná policistka Evangeline Navarro (Kali Reis).

Původním tvůrcem seriálu je Nic Pizzolatto, jenž napsal všechny předešlé sezóny, novou řadu si ale tentokrát vzala na starost Issa López, mexická tvůrkyně, která se například podílela na tvorbě seriálu Britannia z roku 2018.

Ve čtvrté řadě se nám dále představí John Hawkes jako cholerický policista Hank Prior, Christopher Eccleston jako regionální policejní ředitel Ted Corsaro, Fiona Shaw jako specialistka na přežívání s tajemnou minulostí Rose Aguineau, Anna Lambe jako zdravotní sestra Kayla Malee a Finn Bennett jako chráněnec a žák policistky Liz Danvers jménem Peter Prior. Dále se k seriálu objeví Aka Niviâna, Isabella Star Lablanc a Joel D. Montgrand.