V listopadu/novembri loňského roku jsme se dočkali remaku úplně první hry ze žánru souls-like. Přesně tak, nemluvím tady o ničem jiném, než o remaku Demon's Souls, které studio Bluepoint Games zvládlo na jedničku. A jak se zdá, tak příchod remaku vybičoval malou skupinu animátorů jménem Little Demons k vytvoření projektu s názvem Demon's Slice.

Tato skupina se rozhodla zkusit štěstí na Kickstarteru a pokusit se vybrat potřebné peníze na vytvoření pilotní epizody plánovaného animáku. Ten bude mít ve finále sedm epizod a měl by komediální formou pojednávat o zážitcích, které hráči povětšinou v Demon's Souls zažívají.

Velkou roli bude hrát to, že skupina Little Demons není složena pouze z animátorů, ale také ze znalců bojových umění. Své znalosti z tohoto oboru hodlají při tvorbě animáku využít a dosáhnout přesných odkazů na evropská a japonská bojová umění.

Umístit svůj projekt na Kickstarter se rozhodli především proto, aby dokázali doručit co nejkvalitnější práci. Snažili se částku na vývoj první epizody snížit, jak nejvíce to šlo, a tak vznikla finální částka 9001 amerických dolarů. Z této částky půjde 70 % na produkci, 20 % je daň, 5 % si vezme Kickstarter a 5 % jsou poplatky za zpracování.

Autory Demon's Slice můžete podpořit částkou v rozmezí od jednoho dolaru až po 500 dolarů, kdy každá částka přichází s jinou nabídkou odměn. Například pokud přispějete 5 dolarů, objevíte se v závěrečných titulcích. Toužili jste někdy po online hodině tykající se bojování s mečem? Pokud ano, stačí přispět 50 dolarů a jednu takovou hodinu dostanete v rámci odměny. A jestli vás projekt opravdu zaujal, můžete přispět 500 dolarů, díky čemuž se objevíte v pilotním dílu a získáte tričko se speciálním designem.

Pokud vše půjde hladce a Little Demons se povede vybrat požadována částka, první epizodu bychom mohli očekávat v průběhu června/júna letošního roku na jejich YouTube kanále.