Společnost Warner Bros. Discovery se vůbec netají tím, že má pro celé filmové DC univerzum velké plány. Vlastně natolik velké, že s nimi chce překonat i popularitu MCU. Už od půlky letošního jara také víme, že společnost by ráda oživila budoucnost Supermana, přičemž nyní se zdá, že své přání skutečně uskutečňuje.

Podle zdrojů od The Hollywood Reporter už začaly práce na pokračování Muže z oceli, v němž by se opět v roli jednoho z nejslavnějších DC hrdinů objevil Henry Cavill.

Celý projekt má být údajně ještě v plenkách, přičemž studio se momentálně poohlíží po schopných filmařích, kteří by mohli zpracovat scénář. Největším favoritem je zatím Christopher McQuarrie, který natočil poslední dva vydané díly filmové série Mission: Impossible (Národ grázlů a Fallout) a veleúspěšný Top Gun: Maverick z letoška. 

Zda však McQuarrie na projekt kývne, je otázkou. Momentálně má totiž plné ruce práce s tvorbou osmého dílu Mission: Impossible, který by měl být posledním velkým dobrodružstvím Ethana Hunta v podání Toma Cruise.

Šušká se také o tom, že otěží režie by se mohl chopit James Gunn, tvůrce filmových Strážců Galaxie, který pro svět DC vytvořil Sebevražedný oddíl z minulého roku a seriál Peacemaker. Gunn totiž s výše uvedenou společností už nějakou dobu jedná o tajemném projektu, který by měl být součástí DCEU. Je možné, že by se jednalo právě o druhého Supermana?

Ať už to bude jakkoliv, Cavillův návrat do role přislibuje i nadcházející snímek Black Adam, ve kterém se v roli titulního antihrdiny objeví Dwayne Johnson. 

Už na jaře představitelé studia Warner Bros. Discovery prohlásili, že jim přijde nemyslitelné, aby tak významná postava DC někde sama chřadnula. Superman je samozřejmě nejenom jednou z nejpopulárnějších DC postav v celé historii, ale je i jednou z nejznámějších ikon popkultury.

Zcela původně se plánovalo, že Cavillův Superman by měl celou trilogii sólových filmů, ale jelikož chtělo DCEU dohnat MCU v postupném budování svého světa, rozhodlo se následně ve snímku Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti urychleně představit jak Batmana v podání Bena Afflecka, tak i Wonder Woman v podání Gal Gadot.

Každopádně uvidíme, komu nakonec celý projekt přistane do klína, stejně tak i to, jaká supermanovská podívaná to vlastně přesně bude.