Jeden z nejslavnějších padouchů celé slavné herní série Mortal Kombat je zcela bezpochyby mocný Shao Kahn, tyran z říše Outworld, který měl vždycky jeden z nejlepších záporáckých smíchů. Fanoušci série se na něho mohou těšit i v pokračování filmové adaptace z roku 2021, které se začne natáčet během letošního léta. A nyní už konečně víme, kdo si slavného antagonistu ve druhém díle zahraje.

Server Deadline informoval o tom, že Kahna ztvární Martyn Ford, britský bodybuilder, který před několika lety začal přičichávat také k herectví. Objevil se například ve snímcích jako Kingsman: Zlatý kruh (2017) a Rychle a zběsile 9 (2021), přičemž v budoucnu by se měl také objevit ve filmovém rebootu Rudé Sonji. Mihl se i v seriálovém Sandmanovi (2022) od Netflixu, kde si v jedné epizodě zahrál strážce brány v pekle. A jelikož Shao Kahn se v rámci celé herní série vždy rád pyšnil svým obrovitánským a namakaným tělem, nemusí to být vůbec špatná volba. 

Tím však novinky ohledně castingu nekončí, protože na palubě máme ještě další jména. Mezi ně patří Desmond Chiam (Falcon a Winter Soldier) , který si zahraje krále Jerroda, panovníka říše Edenia, jenž se Shao Kahnem změřil síly.

Pak je zde Ana Thu Nguyen (The Spy Who Never Dies), která ztvární Sindel, královnu, jejíž dcerou je bojovnice Kitana.

Dále tu máme Damona Herrimana (Tenkrát v Hollywoodu), který se ve filmu objeví jako Quan Chi, záporácký démon, jenž je mistrem temného magického umění.

Výše zmíněnou Kitanu si má zahrát Adeline Rudolph, hvězda ze seriálu Sabrinina děsivá dobrodružství (2018).

A konečně je zde i Tati Gabrielle (Prvních 100), která ztvární Jade, špionku Shao Kahna a osobní strážkyni Kitany.

Před měsícem také vyšlo najevo, že Karl Urban (Pán prstenů) se nachází v závěrečných fázích jednání o roli Johnnyho Cage se studiem Warner Bros. Discovery.

V pokračování se opět objeví Lewis Tan jako Cole Young, Jessica McNamee jako Sonya Blade, Josh Lawson jako Kano, Tadanobu Asano jako Lord Raiden, Mehcad Brooks jako Jax, Ludi Lin jako Liu Kang, Chin Han jako Shang Tsung, Joe Taslim jako Sub-Zero, Hiroyuki Sanada jako Scorpion a Max Huang jako Kung Lao.

O režii druhého dílu Mortal Kombatu se každopádně opět postará Simon McQuoid, který natočil i díl předešlý. Ten s rozpočtem 55 milionů dolarů celosvětově dosáhl tržeb přes 84 milionů, přesto se však předpokládalo, že vzhledem k masivní fanouškovské základně původní herní série, která se i nadále rozrůstá, si snímek povede lépe.

Autorem scénáře se tentokrát stal Jeremy Slater, tvůrce seriálů jako Exorcista (2016), Umbrella Academy (2019) a Moon Knight (2022).

Vzhledem k tomu, že hlavní část produkce ještě nezačala, tak zatím nevíme, kdy přesně snímek vlastně vyjde.