Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Minulou středu vyšla poslední epizoda animovaného seriálu Monsters at Work, ten volně navazuje na jednu z nejpopulárnějších pixarovek o společenství nestvůrek, které využívalo křik dětí pro palivo na udržování svého města. Hned proto začaly padat otázky, zda se seriál dočká další série, přičemž odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. I přestože Disney ještě oficiálně nic nepotvrdil, herec Henry Winkler, který je představitel role příšeráka Fritze, šéfa hlavní postavy Tylora, o tom již fanoušky ujistil na Twitteru. Jeden z uživatelů totiž napsal tweet, ve kterém s nadšením uvedl, že druhá série zkrátka musí vzniknout. A světe div se, Henry Winkler mu na něj odpověděl. A to stručně a jasně. Vznikne!

Seriál se odehrává již po událostech filmu, tudíž místo křiku se začal shromažďovat dětský smích, o kterém se zjistilo, že produkuje desetkrát víc energie. Hlavním hrdinou je příšerák Tylor Tuskmon, mladík, který na Univerzitě pro příšerky prospěl jako nejlepší ze třídy, přičemž jeho snem bylo vždy strašení dětí. Když však v oné firmě, která se donedávna strašením dětí zabývala, konečně dostane práci, zjistí, že strašení už je tabu. Seriál tak sleduje jeho kroky ve firmě, ve které vůbec nemůže dělat to, o čem tak dlouho snil. 

Že seriál dostane druhou sérii není překvapením. I přestože mnohé recenze nejsou úplně přívětivé, na Disney+ měl seriál dobrou sledovanost, což je většinou dost dobrá záruka vzniku budoucího pokračování. Navíc se jedná o populární sérii, kterou mají zkrátka děti rády. Takže proč v tom nepokračovat.