Bez Mistrala i Que T. řešily Věčné duše problém na statku. Jaký démon vyžaduje kraví mléko? A proč ho vlastně potřebuje? To už víme. Co ale bude dál? Sejde se opět celá skupina? 

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Ráno bylo perné. Mistral pryč, Que T. pryč. Brindal celou noc mudroval, Anthony taky a Thom spal. Depresivní náladu ještě podpořilo zjištění, že v noci nastane úplněk, tudíž problém pro Anthonyho. A vlastně i Thoma a Brindala. Dosti mizernou náladu alespoň trochu povzbudil plán lovu, který na večer skupina přichystala.

V průběhu dne se Thomerican věnoval posílání zpráv spojencům, aby je požádal o pomoc. V případě, že by získali nějaké info o Que T., měli mu dát vědět. Zároveň informoval Mistrala, který se okamžitě rozhodl, že se za skupinou vrátí. Aspoň nějaká dobrá zpráva. Zajímavou informací také bylo, že armáda v Asariu nyní zbrojí proti Nezzodanovi, o kterém věří, že ukradl Temnou hvězdu. Tu u sebe ale mají Věčné duše.

S blížícím se večerem se Anthony rozloučil s Brindalem a Thomem a vyrazil sám do lesa. Měl to být nejbezpečnější způsob jak přežít proměnu na medvěda a nikomu neublížit. Thom a Brindal tak zůstali na chycení mléčných výtržníků na statku sami. Společně vytvořili pasti, které jim měly pomoci tyto příšery chytit. Což se nakonec také povedlo! Během nočního útoku na mléko se prckům podařilo jednoho z tvorů chytit. Šlo o podivnou fazoli s rukama, nohama a velmi mastným tělem. Ovšem nejzajímavější bylo to, že tvor dokázal říct pouze jedno slovo: BOGOLO.

Tento "bogolo" týpek dokázal Brindalovi s Thomem utéct, takže ho museli nahánět až do lesa. Dlouhá honička nakonec skončila tím, že se malá fazolka zamilovala do Thoma. Potom jí ovšem Brindal připomněl, že jejímu kamarádovi usekl ruce, a fazolka zmizela. Byl tím ale problém vyřešen? Těžko říct.

Anthony se mezitím vydal do lesa. S měsícem se začal proměňovat v medvěda, ale bylo to jiné. I když viděl živé tvory, neměl chuť je zabíjet. Mohlo v tom hrát roli i to, že se potkal s místním druidem ve formě jestřába. Společně si povídali a rozjímali nad životem a prokletím (to strašný prokletí už trvá stovky dní! Já když chci něco říct, tak zpívám z plných plic...), kterým Anthony trpí.

Druid mimo jiné Anthonymu poradil, kde hledat Pagodovou květinu a také kam se vydat pro pero Vlnotvorného ptáka. Díky tomuto rozhovoru noční přeměna v medvěda proběhla naprosto klidně a Anthony se mohl bez průšvihu vrátit zpět na statek.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES!

• Kdy se vrátí Mistral?

• Je problém s mlékem vyřešen? Nebo se nenasytní tvorové opět vrátí?

• Kam vyrazí Věčné duše dál?

Dobrodružství Věčných duší pokračuje již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!