Před pár měsíci zveřejnil Netflix první upoutávku na minisérii Senna, která si posvítí na život legendárního automobilového závodníka Formule 1 a trojnásobného světového šampióna. Tehdy jsme však ještě nevěděli, kdy přesně minisérie vlastně dorazí, ovšem to se nyní mění.

Netflix oznámil, že šestidílná série bude premiérovat 29. 11. 2024. Venku také máme nový plakát s titulním brazilským závodníkem (Gabriel Leone), který si můžete prohlédnout níže. Plnohodnotného oficiálního traileru bychom se odhadem mohli dočkat někdy za pár měsícům, ale to ještě uvidíme.

Jak již bylo řečeno, minisérie se ohlédne za životem Ayrtona Senny, který zemřel ve svých 34 letech během tragické nehody při Grand Prix San Marina 1994. Příběh by se proto měl zaměřit na jeho závodní cestu, která bude zahrnovat triumf, zklamání, radost a smutek, zároveň si také posvítí na jeho osobní vztahy. Zavítáme proto nejenom do 80. let, kdy se z něho stal jezdec Formule 1, ale i do dřívějších dob, kdy se před odjezdem do Anglie stal motokárovým mistrem Jižní Ameriky.

Již vydaná upoutávka každopádně nevypadala vůbec špatně, jsme proto zvědaví, co nám nabídne plnohodnotný trailer. 

Režii si vzali pod palec Vicente Amorim (Yakuza Princess) a Júlia Rezende (Temnota bez konce). Na scénáři zas pracovali Álvaro Campos, Gustavo Bragança, Rafael Spínola, Thais Falcão a Álvaro Mamute.

Dále hrají Matt Mella, Joe Hurst, Johannes Heinrichs, Kaya Scodelario, Steven Mackintosh, Charlie Hamblett, Tom McKay, Arron Long a Patrick Kennedy.