Ať se nám to líbí, nebo ne, Mimoni jsou zkrátka a dobře pro studio Illumination spolehlivý zlatý důl. Samostatné filmové dobrodružství žlutých tajtrdlíků z franšízy Já, padouch, jejíž čtvrtý díl šel minulý týden do kin, utržil z rozpočtu 75 milionů až 1,15 miliardy. Slušně si vedlo i o trochu dražšímu pokračování Mimoni 2: Padouch přichází (2022), které utržilo přes 940 milionů.

Asi tudíž nikoho nepřekvapí, že třetí díl je již na cestě. Než k nám ale dorazí, tak to nějaký ten pátek potrvá. Server Deadline hlásí, že Mimoni 3 už mají stanovené datum premiéry v kinech, které spadá na 30. 6. 2027. O příběhu však zatím žádné informace nemáme. 

O režii se má postarat Pierre Coffin, který kromě prvních Mimoňů natočil také první tři díly ze série Já, padouch, zároveň také žlutým otravám propůjčil svůj hlas.

Scénář si zase vezme pod palec Brian Lynch, který napsal i předešlé dva díly. Dále se podílel na psaní animáků jako Kocour v botách (2011), Hop (2011) a Tajný život mazlíčků (2016).

Jako producenti jsou k filmu upsaní Chris Meledandri, generální ředitel Illumination, a také Bill Ryan (Super Mario Bros. ve filmu). 

Výše zmíněný Já, padouch 4 zatím celosvětově utržil skoro 270 milionů dolarů, rozpočet činil 100 mega. Jelikož je animák v kinech teprve jeden týden, tak je to fajn číslo, byť se určitě nebude jednat o nejúspěšnější animák celé franšízy. Ta už dohromady (pokud počítáme i Mimoně) utržila skoro 5 miliard dolarů, není proto divu, že Illumination jí nechce dát sbohem.