Pro Mickey Mouse, slavného maskota společnosti Disney a hlavního hrdiny přelomového krátkého filmu Parník Willie (1928), nastala nová éra. S příchodem roku 2024 vypršela společnosti na známého myšáka práva, v rámci čehož vstoupil do veřejné domény.

Postava tak může být použita téměř kdekoliv a jakkoliv, ovšem jistá omezení zde přece jenom jsou. Například není možné sahat na jeho novější a barevnější podobu, kterou stále může používat jen Disney. Společnost, která se snažila autorská práva na slavnou kreslenou postavičku udržet co nejdéle, tak oznámila, že budou i nadále chránit myšákovu modernější verzi.

A samozřejmě zde už máme jisté následky. Valí se k nám například kooperativní epizodický survival horor Infestation 88, kde bude zrůdný myšák nemilosrdně vraždit. Pozadu ovšem nezůstává ani svět filmu. 

Na jaře tak dorazí komediální slasher horor jménem Mickey's Mouse Trap, který už má dokonce na světě oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Jednou z hlavních postav se stává Alex, která slaví 21. narozeniny, bohužel ale musí zůstat na noční směně v zábavním parku. Její přátelé se ale rozhodnout, že ji zde překvapí. Nebude to ale nic oproti překvapení, které si na ně v parku už brousí nože. Jakýsi strašlivý vrahoun, který vypadá jako Mickey Mouse, si s nimi rozhodne trochu pohrát. Pro celou skupinu tak začíná strašlivá hra o přežití.

Ano, celé nám to také trochu připomíná jak Vřískot (1996), tak i horůrek Medvídek Pú: Krev a med (2023). Snímek zřejmě nebude žádné veledílo, ale režisér Jamie Bailey uvedl, že si s ním zkrátka chtěli užít trochu legrace. Což docela chápeme. 

Snímek bude mít údajně premiéru někdy v březnu, není však známo, zda to bude platit i pro naše luhy a háje.

A aby toho nebylo málo, ve výrobě už je další hororový Mickey Mouse, který zatím žádný oficiální název nemá.. Ten by měl natočit Steven LaMorte, který v roce 2022 natočil horor The Mean One, v němž jsme se dočkali vraždícího Grinche. Jelikož horor bude vycházet z Parníku Willie, vraždit se podle všeho bude na lodi. Zatím však není známo, kdy přesně se ho dočkáme.