Na konci roku 2022 jsme se dočkali krátké upoutávky na titul Mickey 17, chystanou sci-fi událost, kterou napsal a zrežíroval jihokorejský režisér Bong Joon-ho. Ten před několika lety v Hollywoodu zabodoval se svým snímkem Parazit (2019), který vyhrál čtyři Oscary, včetně toho za Nejlepší film. Upoutávka na Mickey 17 nám toho sice moc neukázala, ale jejím účelem bylo především odhalení oficiálního data premiéry. Tehdy se předpokládalo, že snímek do kin dorazí 29. 3. 2024, u nás o den dříve, což už je v podstatě za rohem.

Pokud se však na titul těšíte, máme pro vás špatné zprávy. Studio Warner Bros. nedávno oznámilo, že snímek byl z kalendáře premiér odstraněn, což znamená, že se odkládá na neurčito. Důvodem odkladu jsou podle všeho následky stávek herců a scenáristů z minulého roku, které zkomplikovaly produkci. 

Server The Hollywood Reporter každopádně uvádí, že nové datum premiéry bychom se měli dozvědět brzy. Tak snad snímek vyjde ještě letos. Těšit se každopádně můžeme na příběh, který bude vycházet ze stejnojmenného románu od Edwarda Ashtona.

Děj původní předlohy vypráví o lidské výpravě, která dostane za úkol kolonizovat ledový svět Niflheim. Kdykoli se objeví mise, která je příliš nebezpečná, případně dokonce sebevražedná, posádka se obrátí na Mickeyho. A Mickey je rozhodně speciální jedinec. Pokud totiž zemře, regeneruje se mu zcela nové tělo. A to s většinou jeho vzpomínek nedotčených. Když ale přijde na řadu Mickey7, věci se začnou komplikovat. 

V hlavní roli by se nám měl představit Robert Pattinson, dále hrají Steven Yeun, Mark Ruffalo, Toni Collette a Naomi Ackie.

Výše zmíněný server také hlásí, že původní datum filmu, tedy 28. 3. 2024, nakonec převezme titul Godzilla x Kong: Nové imperium, který tak dorazí o dva týdny dřív.