Na Oscara nominovaný filmař Ryan Coogler je zodpovědný za filmy jako Fruitvale (2013), Creed (2015) a Black Panther (2018), ve všech z nich si zahrál jeho brach Michael B. Jordan (Creed III), který se už dá de facto považovat za takového režisérova dvorního herce.

Už nějakou dobu je známo, že oba dva tvůrci chystají další společný titul, který však stále ještě nemá oficiální název. Víme, ale že půjde o žánrový film, jenž by se měl točit kolem upírů.

Přesné detaily o ději neznáme, ale server Puck minulý měsíc přišel se zvěstmi o tom, že film by se mohl odehrávat na jihu Spojených států během 30. let, kde v té době stále platily Zákony Jima Crowa, označení pro různá nařízení týkající se rasové segregace. Zda se ale tyto zvěsti potvrdí, se necháme překvapit. 

Podle všeho se má ale film od předešlé Cooglerovy tvorby výrazně lišit, tudíž jsme zvědaví, co z toho nakonec vyleze. Snímek nakonec uvede studio Warner Bros., přičemž první klapka by měla padnout někdy během příštího měsíce v New Orleans. Na světě už máme i datum premiéry, snímku bychom se podle všeho měli dočkat 7. 3. 2025, přičemž rozpočet by se měl pohybovat kolem 90 milionů dolarů.

Pokud by snímek zaznamenal úspěch, mohl by klidně být začátkem zcela nové franšízy. Kromě Jordana zatím žádní další herci na palubě nejsou. Ale jelikož natáčení začne už brzy, mělo by se to v následujících týdnech změnit. 

Na snímek budou jakožto výkonní producenti dohlížet Rebecca Cho, Will Greenfield a skladatel Ludwig Göransson, který za hudbu k výše zmíněnému Black Pantherovi vyhrál svého prvního Oscara.