Minulý měsíc vyšlo najevo, že k MCU rebootu Bladea, jemuž se smůla jenom lepí na paty, se připojila herečka Mia Goth. Marvel však dosud neodhalil, koho přesně si hvězda z hororové trilogie Tie Westa vlastně zahraje, ale údajně má jít o velkou roli. Známý insider Daniel Richtman ale skrze server The Direct přišel ze zvěstmi, které zní vskutku velice zajímavě. Herečka by podle všeho měla ve filmu ztvárnit hrůzostrašnou Lilith, která bude zároveň ve filmu vystupovat jako hlavní záporačka.

Pokud to je pravda, tak je nyní otázkou, které verze se ve filmu vlastně dočkáme, protože v původních komiksech jsou hned dvě. V jedné je Lilith čarodějnickou matkou všech démonů, v další zase Drákulovou dcerou. Ale vzhledem k tomu, že Blade je především lovec upírů, tak je spíše více pravděpodobná ta druhá varianta.

Nutno ovšem připomenout, že jde stále jen o pouhé zvěsti, pravda nakonec může být úplně jiná. Ale co si budeme povídat, sledovat Miu Goth v roli krvežíznivé upírky zní rozhodně strašně lákavě! 

A pozor, Richtman přišel ještě se dvěma dalšími jmény. Herec Delroy Lindo, který je k MCU Bladeovi upsaný už od konce podzimu roku 2021, si má údajně zahrát Deacona Frosta. Jedná se o padoušského upíra, jenž se objevil i ve filmové sérii s Wesleym Snipesem, kde ho ztvárnil Stephen Dorff.

Dále by se měl ve filmu objevit i herec a rapper Saul Williams, který má ztvárnit Jamala Afariho, mentora našeho titulního hrdiny, který ho naučil vše o zabíjení upírů. Nyní si už jen musíme počkat na to, až tyto informace potvrdí i sám Marvel.

Jak jsme ale již psali, natáčení filmu, které mělo začít někdy na konci měsíce, bylo odloženo na neurčito. Důvodem je nedávno zahájená stávka scenáristů, která znemožnila Nicu Pizzolattovi dokončit přepisování scénáře. A jelikož je konec stávky v nedohlednu, tak opět reálně hrozí, že se bude odsouvat premiéra.

Je to další z řady malérů, kterým musel snímek v minulosti čelit. A vůbec bychom se vám nedivili, kdybyste si už začali s vážnou tváří pokládat otázku, zda se toho filmu vůbec někdy dočkáme. 

Titulní role Bladea se má ujmout Mahersala Ali, který už se z celé situace musí také asi popadat za hlavu.

O režii se postará (eventuálně) postará Yann Demange, který má za sebou například historické drama 71 (2014). Kromě něho se také podílel na režii britských seriálů jako Dead Set (2008), Criminal Justice (2009) a Top Boy (2011).

Oficiální premiéra je prozatím stále stanovena na 5. 9. 2024.