Jednou z největších sci-fi událostí příštího roku, na kterou se můžeme těšit, bude snímek jménem Mercy. Ten se může chlubit hvězdným obsazením, do něhož patří Chris Pratt (Strážci Galaxie), Rebecca Ferguson (Duna: Část druhá) a Kali Reis (Temný případ - Noční krajina).

O režii se postará známý rusko-kazašský filmař Timur Bekmambetov, který se pochlubil fotkou z prvního natáčecího dne. Podívat se na ni můžete níže. Jak už dlouho víme, příběh by nás měl zavést do blízké budoucnosti, ve které četnost udělování trestu smrti prudce narostla. Hlavním hrdinou se stává detektiv (Pratt), který byl obviněn z násilné vraždy. A pokud se mu rychle nepodaří najít způsob, jak očistit své jméno a prokázat svou nevinu, čeká na něj smrt. 

Práva na film získala společnost Amazon MGM Studios, nicméně na streamovací službě Prime Video nakonec premiérovat nebude. Když si totiž generální ředitelka Jennifer Salke přečetla scénář, tak se rozhodla, že takový film by měl být exkluzivitou pro kina.

Sám Bekmambetov označil Amazon za ideálního partnera, se kterým bude moct divákům představit zásadní a zřejmě i varovný příběh o tom, jak naši budoucnost ovlivní umělá inteligence. Taktéž je rád, že může znovu spolupracovat s Chrisem Prattem, který si zahrál v režisérově slavném akčňáku Wanted (2008). 

Krapet znepokojující může být snad jen to, že za scénářem stojí Marco van Belle, který naspal a natočil bídnou fantasy Arthur & Merlin (2015). Ale zkusíme zůstat optimističtí.

Dále se ve filmu objeví herci jako Annabelle Wallis, Rafi Garon, Chris Sullivan, Kenneth Choi a Kylie Rogers.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 8. 2025.